Actualitat

Ciutadans aconsegueix que la Generalitat es comprometi a protegir als treballadors públics denunciants de casos de corrupció

by cscatalunya — 1 desembre 2016 @ 18:50
Comparte

Fernando de Páramo afirma que “JxSí s'oposa a que el senyor Romeva publiqui la seva agenda de viatges de forma transparent"

El portaveu adjunt de Ciutadans (C’s), Fernando de Páramo, ha celebrat que la seva formació “hagi aconseguit que la Generalitat es comprometi a protegir als treballadors públics denunciants de casos de corrupció”, al debat d’una moció del partit sobre la transparència del Govern. A més, ha assegurat que “C’s treballa per solucionar el segon problema dels ciutadans per darrere de l’atur: la corrupció”, exigint als polítics que siguin els primers a donar exemple. I ha alertat que aquesta “xacra”, a part d’afectar a les arques públiques, “suposa que els ciutadans perdin la confiança en els polítics i el sistema democràtic”.

Al Ple del Parlament, de Páramo ha assenyalat que “JxSí s’oposa a que el senyor Raül Romeva publiqui la seva agenda de viatges de forma transparent”. Així mateix, ha recordat que, al debat de la interpel·lació de C’s en aquest sentit, el conseller de la Transparència “no va respondre si estava en contra de les portes giratòries, els aforaments i els privilegis polítics”, entre d’altres qüestions. I que va desplegar una llista de casos de corrupció que arribava fins al terra: “casos que han assotat a la política espanyola, inclosa Catalunya”. “Els que estem avui en l’Oposició controlem a la Generalitat i el que l’estava abans ara és vicepresident del Govern”, ha dit en referència a la tasca d’Oriol Junqueras quan no formava part del govern.

El diputat de C’s s’ha dirigit als membres de la Generalitat i els ha fet escollir entre dues opcions: “mirar cap a un altre costat davant la corrupció, com s’ha fet a Catalunya durant molt de temps, o combatre-la amb reformes com fa C’s”. A més, ha recriminat als diputats de Podem la seva actitud al ple: “Monedero i Iglesias estaven assessorant a Chávez a Veneçuela quan Ciutadans ja defensava la lluita contra la corrupció”. I ha lamentat que prefereixen votar en contra o abstenir-se en la moció de Ciutadans abans que votar al costat de la formació d’Arrimadas ja que “avui Podem no vota a favor d’acabar amb els aforaments, els indults i les portes giratòries”.

Volver a ACTUALIDAD