Actualitat

Ciutadans (C’s) exigeix al Govern garantir el dret a l’habitatge dels catalans amb la creació d’un parc públic

by cscatalunya — 1 desembre 2016 @ 10:19
Comparte

De la Calle: “La manca de suport del Govern al mercat de lloguer ha provocat que ara només dos de cada 10 joves puguin emancipar-se”

Barcelona, dijous 1 de desembre del 2016. La diputada de Ciutadans (C’s), Noemí de la Calle, ha instat a la consellera de Governació, Meritxell Borràs, a “crear un parc d’habitatge públic de lloguer i polítiques d’habitatge a llarg termini per garantir el dret dels catalans a tenir una llar”, ja que actualment “la desocupació, el mercat dual de treball i la precarietat” han provocat que moltes famílies tinguin “un nivell d’ingressos tan baixos” que no poden accedir al mercat lliure i, “l’única opció que tenen és optar per un domicili amb un preu de lloguer assequible”.

En aquest sentit, la diputada de C’s ha advertit que el preu del lloguer “s’està disparant” i les ajudes que dóna la Generalitat per al pagament “són només un pedaç que en realitat no soluciona el problema”. En referència a la taxa d’emancipació juvenil catalana, ha alertat a la Consellera: “La manca de suport institucional al mercat de lloguer ha provocat que mentre en 2010 sis de cada 10 joves es plantejava emancipar-se, ara només 2 de cada 10 ho veu com una opció real”. 

A més, De la Calle ha recriminat a Borràs que “culpi de la seva inacció a les lleis recorregudes pel Tribunal Constitucional en matèria d’habitatge” quan al Debat de Política General (DPG) el seu partit va rebutjar la proposta de C’s per prevenir noves bombolles immobiliàries. “Si tant els agrada construir estructures, podrien construir d’una vegada per totes alguna cosa que realment beneficiï al ciutadà”, ha conclòs.

Volver a ACTUALIDAD