Actualitat

Lorena Roldán: “És fonamental incloure en el darrer curs de l’ESO una matèria per orientar els alumnes sobre el seu futur laboral”

by cscatalunya — 1 desembre 2016 @ 17:00
Comparte

La diputada de C’s proposa elaborar una campanya de difusió del Programa de Garantia Juvenil en col·laboració amb el SOC i els agents i les entitats socials

“És fonamental incloure en el darrer curs de l’ESO una matèria per orientar els alumnes sobre el seu futur laboral”. Així ho ha dit la diputada de Ciutadans (C’s), Lorena Roldán, al debat d’una moció del partit sobre ocupació juvenil, que s’ha aprovat. En aquest sentit, considera que el contingut d’aquesta assignatura s’haurà de coordinar amb els diferents agents que envolten l’entorn del jove i el mercat laboral, com ara “la comunitat educativa, les empreses, les cambres de comerç, les associacions empresarials, els serveis d’ocupació o les entitats locals”, entre d’altres. I ha instat la Generalitat a “donar suport als alumnes per a que puguin conèixer el mercat laboral actual”, tant d’Espanya com de la resta de països del nostre entorn.

En el Ple del Parlament, ha destacat la necessitat d’ajudar als joves a “conèixer de primera mà els àmbits amb més demanda de professionals” i ha proposat fer-ho mitjançant un cicle de conferències d’experts del sector. A més, ha defensat “dur a terme una campanya de promoció de la Formació Professional Dual, proporcionar assessorament als alumnes a través del Servei d’Ocupació de Catalunya (SOC) i aprovar el calendari definitiu d’implantació de la Finestreta Única Empresarial”, entre d’altres mesures.

Respecte del Programa de Garantia Juvenil, ha apostat per “elaborar una campanya de difusió en col·laboració amb el SOC i els agents i les entitats socials”. I ha demanat a la Generalitat coordinar-se amb el Govern d’Espanya per flexibilitzar els requisits necessaris per ser beneficiari de la Garantia Juvenil: “Cal eliminar els obstacles actuals, sempre d’acord amb la normativa europea”.

“Els joves ja s’han esforçat i han fet els deures i ara li toca a la Generalitat dur a terme reformes per acabar amb la precarietat laboral, com proposa C’s”, ha afegit.

Volver a ACTUALIDAD