Actualitat

Ciutadans (C’s) defensa el diàleg per aconseguir millores per a tots els catalans, però no per fer un altre 9N

by cscatalunya — 3 desembre 2016 @ 11:22
Comparte

C’s insta al Govern a fomentar l’ocupabilitat de les persones amb discapacitat també en les empreses ordinàries per aconseguir la inclusió social i laboral

Barcelona, dissabte 3 de desembre del 2016. La diputada de Ciutadans (C’s), Sonia Sierra, ha defensat que“el diàleg ha de servir per aconseguir millores per a tots els catalans i no per fer un altre 9N” com pretén el President de la Generalitat, Carles Puigdemont, en referència a la reunió que va mantenir ahir amb el nou delegat del Govern d’Espanya a Catalunya, Enric Millo. Sierra ha evidenciat que “el 9N no va servir per res” i per això ha instat a la Generalitat a “dialogar amb el Govern d’Espanya per resoldre problemes com reduir la taxa d’atur a Catalunya” -la més alta des de novembre del 2013-, “fomentar polítiques actives d’ocupació i millorar les condicions dels autònoms, com ja està fent Ciutadans al Parlament i al Congrés”, després que s’aprovés la tramitació de la Llei d’Autònoms presentada pel partit taronja.

Per la seva part, la portaveu de C’s en Igualtat, Noemí de la Calle, ha instat al Govern a “fomentar l’ocupabilitat de les persones amb discapacitat”, no només fent efectius els pagaments als Centres Especials d’Ocupació sinó també en les empreses ordinàries, perquè segons ella “és l’única forma que hi hagi inclusió social i laboral” i ha anunciat que ha presentat una Proposta de Resolució* en el Parlament en aquest sentit. En declaracions als mitjans de comunicació davant la seu de C’s a Barcelona, en motiu del Dia Internacional de les Persones amb Discapacitat, De la Calle ha apostat per “adaptar les lleis catalanes a la convenció de les Nacions Unides sobre els drets d’aquestes persones” com reclamen des del sector.

En referència al col·lectiu de les dones amb discapacitat, que és “el més perjudicat per l’atur i també per la violència de gènere”, Noemí de la Calle ha anunciat que Ciutadans presentarà abans de finals d’any una bateria de mesures “per eliminar aquesta xacra”.

Volver a ACTUALIDAD