Actualitat

Sierra: “Cal millorar l’educació en matemàtiques i ciència perquè els alumnes catalans deixin d’estar per sota de la mitjana espanyola”

by cscatalunya — 5 desembre 2016 @ 15:10
Comparte

La portaveu de C’s en Ensenyament, Sonia Sierra, insta el Govern a “aplicar les tècniques d'aprenentatge” d'altres comunitats davant els resultats d'un estudi internacional

Barcelona, dilluns 5 de desembre de 2016.

“Cal millorar l’educació en matemàtiques i ciència perquè els alumnes catalans deixin d’estar per sota de la mitjana espanyola”. Així ho ha defensat la portaveu de Ciutadans (C’s) a la Comissió de Ensenyament, Sonia Sierra, davant els resultats dels estudiants de 4º de primària de sis comunitats autònomes que van participar en ‘l’Estudi Internacional de Tendències en Matemàtiques i Ciències’ (Timms) de 2015, de l’Associació Internacional per l’Avaluació del Rendiment Educatiu.

“Les dades demostren que, a Catalunya, l’educació en aquestes matèries no s’està fent de la millor manera, ja que els resultats són inferiors a altres comunitats amb PIB semblants, com Castella i Lleó, Madrid, Astúries i La Rioja”, ha criticat. Sierra ha explicat que el rendiment dels estudiants catalans en matemàtiques és 6 punts menys que la mitjana espanyola, que se situa en 505 punts, i un punt menys que la mitjana dels 49 països que participen. Els resultats en ciències són semblats, ja que el rendiment dels alumnes de Catalunya va ser 7 punts inferior a la mitjana espanyola, de 518 punts. No obstant això, la resta de CCAA se situen entorn o per sobre de la mitjana de la Unió Europea i dels països de l’OCDE.

Davant d’aquestes dades, la portaveu de C’s ha instat el Govern(*) a “estudiar les tècniques d’aprenentatge de Castella i Lleó, Madrid, Astúries i La Rioja, per poder aplicar-les a Catalunya”, per aconseguir “com a mínim” la mitjana espanyola en aquestes matèries. “Catalunya hauria d’aspirar a la millor formació de tots els alumnes en totes les matèries, i és evident que les matemàtiques i la ciència són fonamentals per afrontar la vida amb èxit”, ha defensat.

Volver a ACTUALIDAD