Actualitat

Inés Arrimadas: “C’s seguirà lluitant perquè segueixin vigents els valors constitucionals de la igualtat, la llibertat, la solidaritat i la unió”

by cscatalunya — 6 desembre 2016 @ 13:12
Comparte

El catedràtic de Dret Constitucional, Francesc de Carreras, defensa la Carta Magna “davant el separatisme i el populisme” a l'acte de C’s ‘6-Democràcia’ a L’Hospitalet

L’Hospitalet de Llobregat, dimarts 6 de desembre de 2016.

“C’s seguirà lluitant perquè els valors constitucionals de la igualtat, la llibertat, la solidaritat i la unió segueixin sent vigents a Espanya i a Catalunya, on és més necessari que mai reivindicar-los”. Així ho ha afirmat la presidenta de Ciutadans (C’s), Inés Arrimadas, en l’acte ‘6-Democràcia’ per celebrar el Dia de la Constitució, a L’Hospitalet de Llobregat, on diputats i membres de l’Executiva Nacional de C’s han llegit alguns articles de la Carta Magna.

Davant més de 300 assistents, Arrimadas ha advertit que a Catalunya “alguns polítics posen en dubte valors com la igualtat” quan “se centren en fixar-se en el que ens separa i no en el que ens uneix”; la llibertat i la unió “quan pretenen treure’ns d’Espanya i de la UE”; i la solidaritat, “amb afirmacions com ‘l’Espanya ens roba’”. I ha afirmat que “no volen celebrar el Dia de la Constitució perquè no estan d’acord amb aquests principis fonamentals”.

Davant d’això, Inés Arrimadas ha destacat: “No hi ha millor lloc per als catalans que una Catalunya forta, dins d’una Espanya reformada i una Unió Europea més justa”. I ha apostat per una reforma de la Constitució, que contempli, entre d’altres millores, la separació de poders i la regeneració democràtica. “Ciutadans estarà liderant les reformes en el marc constitucional, però que no ens busquin per dinamitar aquest sistema que és de tots sinó per millorar-lo”, ha assegurat a l’acte, presentat pel portaveu de C’s a Tarragona, Rubén Viñuales.

Per la seva banda, el catedràtic de Dret Constitucional i fundador de Ciutadans, Francesc de Carreras, ha posat en valor “el consens” que va suposar la seva elaboració i ha defensat la norma davant “dels partits separatistes i els populismes”: “Ciutadans sempre ha defensat i defensarà la Constitució, enfront dels que volen acabar amb aquests principis, amb la democràcia i amb l’Estat de Dret”.

Volver a ACTUALIDAD