Actualitat

Arrimadas, després de reunir-se amb Sáenz de Santamaría: “Ha arribat l’hora del diàleg i de posar sobre la taula mesures concretes per solucionar els problemes dels catalans”

by cscatalunya — 7 desembre 2016 @ 20:53
Comparte

Arrimadas demana a Puigdemont que “reflexioni i assisteixi” a la conferència de presidents autonòmics “per defensar els interessos dels catalans i una reforma del sistema de finançament per a les Comunitats Autònomes”

“Ha arribat l’hora del diàleg i de posar sobre la taula mesures concretes per solucionar els problemes dels catalans”. Així ho ha dit la líder de Ciutadans (C’s) a Catalunya i Cap de l’Oposició, Inés Arrimadas, després de reunir-se amb la Vicepresidenta del Govern, Soraya Sáenz de Santamaría, a la delegació del Govern central a Barcelona. La reunió, que s’ha mantingut en un “to cordial”, ha servit per traslladar al Govern d’Espanya la postura de Ciutadans sobre “la situació política a Catalunya” i per plantejar-li “possibles solucions davant els problemes diaris dels catalans”.

En declaracions als mitjans de comunicació, Arrimadas ha explicat que el diàleg entre el Govern d’Espanya i la Generalitat era un dels requisits inclosos en el pacte d’investidura amb el PP. “Espero que aquests compromisos que vam impulsar al Congrés siguin una realitat”, ha assenyalat la líder de la formació taronja a Catalunya.

En referència a la conferència de presidents autonòmics que se celebrarà a finals de gener i a la qual el President de la Generalitat, Carles Puigdemont, ha anunciat que no assistirà, Arrimadas li ha demanat que “reflexioni i assisteixi per defensar els interessos dels catalans i una reforma del sistema de finançament per a les CCAA”, i ha recordat que aquesta va ser una de les exigències de C’s. A més, ha reiterat que des del seu partit estan
“oberts” a mantenir un diàleg “fluïd” amb el Govern d’Espanya i també amb les forces parlamentàries de Catalunya i ha insistit en què continuaran “treballant perquè la Generalitat posi per davant els problemes reals i que el Govern d’Espanya plantegi mesures concretes per solucionar les reivindicacions legítimes dels catalans”.

Volver a ACTUALIDAD