Actualitat

Matías Alonso insta la Generalitat a “dialogar sota la premissa de la lleialtat institucional” per tal d’aconseguir “millores per a Catalunya”

by cscatalunya — 10 desembre 2016 @ 12:05
Comparte

El Secretari General de C’s sobre la participació de CSQP en la cimera del 23 de desembre: “Esperem que Podem no es converteixi en el 'ximple útil' per a repetir el 9-N”

El Secretari General de Ciutadans (C’s) i diputat al Parlament, Matías Alonso, ha instat al Govern a “dialogar sota la premissa de la lleialtat institucional” per tal d’aconseguir “millores per a Catalunya”, després que el Ministre d’Educació, Íñigo Méndez de Vigo, hagi ofert de nou a la Generalitat asseure’s a negociar. En aquest sentit, Alonso ha dit que “ja era hora” que l’Executiu espanyol fes l’esforç de voler arribar a acords i ha apel·lat a “la necessitat de que existeixi un diàleg obert i franc entre les forces polítiques”.

En declaracions als mitjans de comunicació a la seu del partit a Barcelona, el diputat de C’s ha criticat que el president de la Generalitat, Carles Puigdemont, no aprofiti aquest gest i “segueixi sense voler participar en la reunió de presidents i sense voler negociar un millor sistema de finançament per a les Comunitats Autònomes”.

Sobre la cimera del dia 23 “per parlar del nou 9-N”, Matías Alonso ha lamentat la participació de CSQP i els ha advertit que espera que “Podem no es converteixi en el ximple útil”.

En resposta a la pregunta d’un periodista sobre la declaració de la presidenta del Parlament, Carme Forcadell, per haver permès el debat i la votació de les conclusions de la comissió d’estudi del projecte separatista, ha explicat que “no es tracta d’un judici polític” sinó que té a veure amb el compliment de normes fonamentals. I ha insistit que “tots els ciutadans som iguals davant les lleis”.

Volver a ACTUALIDAD