Actualitat

De Páramo: “Menys cimeres per parlar de separació i més reunions de presidents autonòmics per parlar de finançament, infraestructures i serveis socials”

by cscatalunya — 12 desembre 2016 @ 12:07
Comparte

De Páramo denuncia que “s'utilitzin les aules per adoctrinar els estudiants" i defensa “una escola lliure d'incitació a l'odi i a la violència”, en referència al vídeo d'una escola de Cambrils

Barcelona, dilluns 12 de desembre del 2016. “Menys cimeres per parlar de separació i més reunions de presidents autonòmics per parlar d’un millor sistema de finançament per a les Comunitats Autònomes, infraestructures i serveis socials”. Així ho ha dit el portaveu adjunt de Ciutadans (C’s) en el Parlament, Fernando de Páramo, en referència a la cimera per a un “nou 9-N” del 23 de desembre, i li ha exigit al president de la Generalitat, Carles Puigdemont, que “deixi de perdre el temps en organitzar cimeres per repetir el fracàs del 9N” i “no deixi buida la cadira de Catalunya” en la reunió de presidents autonòmics prevista per al gener on es debatrà sobre un millor sistema de finançament per a les Comunitats Autònomes.

“Quants 9N són necessaris perquè Puigdemont s’adoni que ha fracassat?”, s’ha preguntat De Páramo. I ha lamentat que amb la política separatista del Govern “s’estigui fent perdre tantes oportunitats i diners” als catalans.

En referència a la reunió de treball de l’Autoritat del Transport Metropolità (ATM) que presideixen aquest matí l’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, i Puigdemont, De Páramo ha evidenciat que la trobada és una “escenificació del fracàs” que ha suposat la gestió del transport públic en tots dos governs, i ha posat com a exemple “el retard de dos anys de la T-Mobilitat”, – prevista per a finals de 2015- i que s’implantarà finalment el 2017 perquè, segons ell, “Puigdemont i Colau són incapaços de donar solucions als problemes que afecten a la butxaca dels catalans”.

En aquest sentit, Ciutadans ha registrat diverses preguntes al Parlament per “exigir al Govern un calendari de la posta en marxa de la T-Mobilitat, així com garantir la transparència en la gestió i la despesa que ha suposat el retard del pla de mobilitat per als catalans”, ha anunciat el portaveu adjunt del grup parlamentari de C’s. 

En relació al vídeo penjat per un centre educatiu de Cambrils on es mostra als alumnes recreant un episodi de la ‘Guerra dels Segadors’, De Páramo ha denunciat que “s’utilitzin les aules per adoctrinar els estudiants” i ha defensat “una escola lliure d’incitació a l’odi i a la violència”. En aquest sentit, Ciutadans ha registrat unes preguntes al Parlament i una Proposta de Resolució perquè la consellera d’Ensenyament, Meritxell Ruiz, “doni explicacions sobre aquests fets”. 

Sobre les detencions que s’estan produint per part dels Mossos als “socis de Convergència” que es van negar a declarar davant l’Audiència Nacional, De Páramo ha reiterat que “les lleis són iguals per tots” i, si algú se les salta, ha d’acatar “les conseqüències com qualsevol altre ciutadà”.

Volver a ACTUALIDAD