Actualitat

C’s insta la Generalitat a elaborar un pla per recuperar les xifres absolutes de funcionaris i per a la devolució de les pagues extra

by cscatalunya — 13 desembre 2016 @ 15:55
Comparte

Joan García destaca la necessitat de convocar la Mesa de la funció pública per tractar el retorn de tots el drets econòmics, laborals i socials suspesos des del 2012

“A C’s instem la Generalitat a elaborar un pla per recuperar les xifres absolutes de funcionaris i per a la devolució de les pagues extra de 2013 i 2014”. Així ho ha dit el diputat de Ciutadans (C’s), Joan García, durant el debat d’una Proposta de Resolució del partit en aquest sentit a la comissió de Governació del Parlament. Així mateix, ha afegit que aquest pla també ha de tenir com a objectiu “recuperar la proporció d’interins a l’administració pública que hi havia a començaments del 2011”.

“Les polítiques de retallades aplicades sistemàticament per la Generalitat han degradat profundament la funció pública”, ha lamentat García. Per això, ha defensat convocar la Mesa de la funció pública per tractar “el retorn de tots el drets econòmics, laborals i socials suspesos des de 2012”. I ha proposat “reduir el número d’alts càrrecs en un 10% en els pròxims pressupostos de 2017” per tal de disposar de més recursos que es puguin destinar als objectius d’aquesta iniciativa de C’s.

Al debat d’una altra PR de Ciutadans sobre els efectes de la sentència del Tribunal de Justícia de la Unió Europea en referència als treballadors de la Generalitat, ha instat el Govern a “resoldre d’una vegada” la situació d’elevada temporalitat de la plantilla de l’Administració. “Cal elaborar un calendari de mesures per revertir aquestes xifres de temporalitat”, ha conclòs.

En relació a les compareixences de la directora general i de la secretària de la Funció Pública, García ha lamentat el mal tracte que han rebut per part de l’Administració “els milers de treballadors públics, que realitzen funcions essencials per als catalans”. A més, ha criticat el nombre d’interins, que suposen el 25% de funcionaris a Catalunya: “A Justícia arriba al 39%,  a les institucions sanitàries al 33% i als docents al 23%”.

“En un any s’ha reduït en un 3,82% el numero de funcionaris perquè s’ha incrementat el d’interins en un 14% mentre que el d’alts càrrecs ha augmentat en un 11,11%”, ha alertat després d’afegir que els treballadors públics “no es mereixen pagar les despeses dels acords polítics de la Generalitat”.

Volver a ACTUALIDAD