Actualitat

De Páramo: “Els polítics hem de tenir educació i respecte amb els nostres símbols; no ens paguen el sou per trencar fotos al Parlament”

by cscatalunya — 13 desembre 2016 @ 12:34
Comparte

“Els socis de Convergència no compleixen ni amb la Constitució, ni amb l'Estatut, ni amb les lleis, ni amb el Reglament del Parlament i, ara, tampoc compleixen el codi de conducta dels diputats que hem votat tots, ells també”, alerta

“Els polítics hem de tenir educació i respecte amb els nostres companys; a mi no se’m passaria pel cap trencar la foto de Puigdemont, Forcadell o d’un diputat de la CUP per pensar diferent”. Així ho ha dit el portaveu adjunt del Grup Parlamentari de Ciutadans (C’s), Fernando de Páramo, després que els diputats de la CUP trenquessin ahir fotos del Rei en seu parlamentària, en suport als seus companys detinguts després de cremar-les el passat 11 de setembre i no acudir als jutjats quan van ser cridats a declarar per aquest motiu.

Fernando de Páramo ha alertat que “els socis de Convergència no compleixen ni amb la Constitució, ni amb l’Estatut, ni amb les lleis, ni amb el Reglament del Parlament i, ara, tampoc compleixen el codi de conducta dels diputats que hem votat tots, ells també”. Per això, ha anunciat que C’s sol·licitarà a la Mesa del Parlament “que valori si els diputats de la CUP van infringir el codi de conducta”, que es va aprovar per unanimitat.

En una roda de premsa al Parlament, ha lamentat que l’educació i el respecte són, desgraciadament, “valors en desús” per part d’alguns polítics. I ha fet un anàlisi del que està ocorrent en la societat catalana des d’un punt de vista objectiu, com recullen els mitjans de comunicació: “És preocupant que cada setmana a Catalunya es produeixin atacs a seus, amenaces o agressions a polítics”. 

Sobre la renúncia del president de la Generalitat, Carles Puigdemont, a defensar els interessos de tots els catalans a la reunió de presidents autonòmics, el portaveu adjunt de C’s considera necessàries “més reunions per negociar un millor sistema de finançament per a les Comunitats Autònomes i menys cimeres per separar als catalans de la resta d’espanyols”.

Volver a ACTUALIDAD