Actualitat

Carlos Carrizosa a Viver Pi-Sunyer: “Està burlant al TC del que va ser magistrat sense el permís dels catalans però amb els seus diners”

by cscatalunya — 14 desembre 2016 @ 14:29
Comparte

El diputat de C’s alerta que Convergència i ERC estan jugant a construir un nou país sense competències i reclama tots els informes i el pla de treball de l'Institut d'Estudis d'Autogovern

“Està burlant al Tribunal Constitucional del que va ser magistrat. sense el permís dels catalans però amb els seus diners”. Així l’hi ha retret el diputat de Ciutadans (C’s), Carlos Carrizosa, a Carles Viver i Pi-Sunyer sobre l’actuació de l’Institut d’Estudis d’Autogovern com a director de l’organisme. En aquest sentit, li ha recordat que va ser distingit amb l’ordre del mèrit constitucional, per la qual cosa li ha aconsellat no treure aquest document “perquè no li cremin els seus companys de la CUP”, que es dediquen a trencar constitucions i resolucions dels tribunals.

A la Comissió d’Afers Institucionals del Parlament, li ha reclamat a Viver Pi-Sunyer les actes de totes les reunions, els informes i el pla de treball de l’Institut d’Estudis d’Autogovern. A més, li ha enlletgit a la Generalitat que s’hagi inventat aquests organismes, que Convergència i ERC “s’han repartit per ficar als seus càrrecs de confiança”. I ha alertat que només l’Institut d’Estudis d’Autogovern costa 1.040.000 euros mentre que la partida d’Igualtat s’ha reduït en 730.000 als Pressupostos de la Generalitat per al 2017.

En relació a la suspensió del TC de les Propostes de Resolució de JxSí i la CUP sobre el projecte separatista, ha dit que “Convergència i ERC estan jugant a construir un nou país sense competències per fer-ho”. “És un dispendi de persones, de mitjans i de diners que paguen tots els catalans sense mandat per part del Govern”, ha afegit.

Per la seva banda, el diputat Jean M. Castel ha instat al director de l’Oficina Antifrau de Catalunya (OAC), Miguel Ángel Gimeno, a “impulsar eines de control i prevenció” per evitar nous casos de corrupció. Després de la compareixença de Gimeno per explicar les directrius del treball de la OAC previstes per al 2017, Castel ha posat en valor el treball i el canvi d’imatge de la nova oficina, que “està sent més transparent i autocrítica”.

“És necessari millorar la comunicació, optimitzar els recursos perquè el treball de l’oficina sigui més eficaç i agilitar els tràmits per a que el treball de la OAC reverteixi en un millor servei als ciutadans”, ha afegit.

Volver a ACTUALIDAD