Actualitat

Jean Castel a Jané: “Prioritzi els recursos en la seguretat dels ciutadans; doti de més i millors materials als Mossos d’Esquadra”

by cscatalunya — 14 desembre 2016 @ 17:49
Comparte

El portaveu de C’s a la comissió d’Interior destaca la necessitat de convocar “de forma urgent” la Junta de Seguretat de Catalunya, com es va aprovar al Parlament

“Prioritzi els recursos en la seguretat dels ciutadans; doti de més i millors materials als Mossos d’Esquadra”. Així li ha dit el portaveu de Ciutadans (C’s) en la comissió d’interior, Jean M. Castel, al conseller Jordi Jané, que ha comparegut al Parlament per explicar l’Enquesta de Seguretat Pública de Catalunya del 2015. En aquest sentit, ha demanat a Jané més rigor a l’hora d’explicar les dades: “No pot comparar Catalunya, que és una comunitat autònoma d’Espanya, amb altres països de la Unió Europea perquè són realitats diferents en detalls com la seva extensió”, per exemple. I li ha retret que “és més apropiat comparar-la amb altres comunitats autònomes”.

El diputat de C’s també ha instat el conseller a “simplificar l’Administració per facilitar que els ciutadans denunciïn delictes”, ja que, com apunta l’enquesta, “els hi resulta molt complicat”.

Al debat d’una Proposta de Resolució de Ciutadans, Jean M. Castel ha destacat la necessitat de convocar “de forma urgent” la Junta de Seguretat de Catalunya, com es va aprovar al Parlament.

D’altra banda, ha lamentat que JxSí, el PSC, CSQP i la CUP hagin votat en contra de la proposta de C’s sobre el col·lectiu ‘Mossos per la Independència’ per “allunyar aquest cos policial de la política”, tal i com ha dit parafrasejant el conseller Jané.

Volver a ACTUALIDAD