Actualitat

Ciutadans (C’s) aconsegueix que el Parlament aprovi impulsar mesures de lluita contra la discriminació laboral de les mares treballadores

by cscatalunya — 15 desembre 2016 @ 12:21
Comparte

Joan García insta la Generalitat a negociar amb el Govern d’Espanya “modificar el marc laboral” amb l’objectiu d’aconseguir un nou contracte estable i indefinit

La diputada de Ciutadans (C’s), Laura Vílchez, ha celebrat que el Parlament hagi aprovat la seva proposta per “lluitar contra la discriminació laboral de les mares treballadores”. Al debat d’una Proposta de Resolució en aquest sentit, ha destacat la necessitat d’igualar, entre tots els treballadors, el permís de paternitat i maternitat a 8 setmanes amb 10 setmanes més que podran utilitzar un o altre progenitor.

A la comissió de Treball, ha apostat per “que la Generalitat faci públiques les estadístiques de contractació d’homes i dones a l’administració” per afavorir una cultura de transparència en els processos de selecció i per tal d’identificar possibles situacions de discriminació. I ha defensat vetllar per la logística familiar: “cal crear centres d’educació infantil de 0 a 3 anys als llocs públics de treball” i fomentar polítiques per a la instal·lació d’aquest tipus de centres educatius “també a les empreses privades”.

Per la seva banda, el diputat Joan García ha instat la Generalitat a negociar amb el Govern d’Espanya i els agents socials “iniciar els treballs de modificació del marc laboral necessari” amb l’objectiu d’aconseguir un nou contracte estable i indefinit que pugui acabar amb la dualitat del mercat laboral. Al debat d’una Proposta de Resolució de C’s en aquest sentit, ha proposat “posar en marxa una campanya per a empreses i treballadors” amb l’objectiu d’informar dels possibles impactes que la sentència del Tribunal de Justícia de la Unió Europea pugui tenir per les relacions laborals a Catalunya.

Volver a ACTUALIDAD