Actualitat

Antonio Espinosa a Junqueras: “Aquests són uns pressupostos de ficció i des de C’s no permetrem que es gastin un euro més en treure a Catalunya del conjunt d’Espanya i de la UE”

by cscatalunya — 20 desembre 2016 @ 18:51
Comparte

El portaveu d'Economia de C’s anuncia una esmena a la totalitat als comptes del Govern perquè “ni combaten la pobresa ni contribueixen al creixement econòmic”, entre d’altres qüestions

“Aquests pressupostos són de ficció. Des de C’s no permetrem que es gasti un euro més en treure a Catalunya del conjunt d’Espanya i de la UE”. Així s’ha dirigit el portaveu d’Economia de Ciutadans (C’s), Antonio Espinosa, al conseller d’Economia i vicepresident del Govern, Oriol Junqueras, durant el debat de l’esmena a la totalitat de C’s als comptes de l’Executiu per al 2017. En aquest sentit, li ha retret a Junqueras que “sap perfectament que ni la recaptació ni les despeses reals són les que ha presentat als catalans”. I l’ha advertit que no fer uns pressupostos rigorosos té com a conseqüència que Catalunya acumuli “més dèficit” i que això suposi al voltant de 10.300 euros de deute per català, quelcom els converteix en “els espanyols més endeutats”.

Al ple del Parlament, Espinosa ha anunciat que C’s ha presentat una esmena a la totalitat als Pressupostos perquè “no combaten ni la pobresa ni les desigualtats, no preveuen una racionalització de l’administració per aconseguir un sector públic més eficient ni afavoreixen el creixement de l’economia i l’ocupació”. A més, ha recriminat a Junqueras que la ‘Agència Tributària de Catalunya’ “suposa un malbaratament que triplica el pressupost per seguir recaptant el mateix”.

Antonio Espinosa ha destacat que els comptes de Junqueras “malgasten els diners de tots els catalans en el projecte separatista” mentre que les prioritats de C’s són unes altres: “Cal invertir en millorar l’educació i la sanitat”, entre d’altres qüestions. I ha proposat al conseller “millorar la gestió dels tributs i combatre el frau fiscal en col·laboració amb l’agència estatal”. Així mateix, ha apostat per implantar un sistema que ampliï les bases fiscals amb la finalitat de “recaptar més sense pujar els impostos a la classe mitjana treballadora”, com l’IRPF o l’IVA.

En relació a la cimera de presidents autonòmics, el diputat de C’s ha criticat que el president de la Generalitat, Carles Puigdemont, “no vulgui assumir un paper actiu en la millora del sistema de finançament per a totes les Comunitats Autònomes”. I ha afegit que, no obstant això, “perd el temps en celebrar una cimera per repetir el 9-N”, quelcom considera “un engany i un ‘modus vevendi’ per a molta gent”.

Sobre la paga extra dels funcionaris corresponent a 2013 i 2014, Espinosa ha alertat que els Pressupostos “no contemplen la seva devolució” però sí un increment al pressupost per als alts càrrecs de la Generalitat d’un 11% i d’un 13% per als càrrecs directius.

Volver a ACTUALIDAD