Actualitat

Carrizosa a la consellera d’Ensenyament: “A C’s volem una escola que defensi els valors de la pau i no s’ensenyin jocs de guerra, ni s’inciti a l’odi”

by cscatalunya — 21 desembre 2016 @ 11:12
Comparte

La diputada Sonia Serra retreu a la consellera Ruiz que consideri que "l'escola privada és millor que la pública" i assegura que els catalans "no es mereixen una consellera d'Ensenyament com ella"

Barcelona, ​​dimecres 21 de desembre de 2016

“A C ‘s volem una escola que defensi els valors de la pau i ni s’ensenyin jocs de guerra, ni s’inciti a l’odi”. Així ho ha dit el portaveu de Ciutadans (C ‘s), Carlos Carrizosa, a la consellera d’Ensenyament, Meritxell Ruiz, durant una pregunta a la sessió de control al Govern, en la qual li ha interpel·lat pels valors que es pretenien transmetre amb la recreació d’un episodi de la ‘Guerra dels Segadors’ que va tenir lloc en una escola de primària de Cambrils.

Durant el ple del Parlament, Carrizosa li ha dit a la Consellera que l’episodi recreat en aquest centre no transmet els “valors de la pau” i li ha preguntat “quin és el propòsit de fer jugar els nens a la traïció, a la mort i l’odi cap a la resta dels espanyols “. El portaveu de Ciutadans li ha recordat que “els nens de 5 o 6 anys no són capaços de valorar el context històric de Cambrils en 1640” pel que li ha demanat a la consellera que “demani disculpes als pares per aquesta activitat”.

Per la seva banda, la diputada Sonia Serra ha acusat la consellera Ruiz de considerar que l’escola privada és “millor que la pública i la concertada” arran d’unes declaracions en les que justificava que determinades comunitats com Madrid havien obtingut millors resultats en l’informe PISA per tenir un major nombre de centres educatius privats. “Té una escola pública que no es mereix però sobretot l’escola pública no es mereix a una Consellera com vostè”, ha sentenciat la diputada de Ciutadans.

Volver a ACTUALIDAD