Actualitat

David Mejía a la consellera Borràs: “Deixin de crear ‘estructures’ on endollar els seus escuders per la causa i recuperin els drets perduts dels treballadors públics”

by cscatalunya — 21 desembre 2016 @ 15:52
Comparte

El diputat de C’s David Mejía afirma que “els pressupostos que anunciaven com els més socials de la història no son acceptables”

Barcelona, miércoles 21 de diciembre de 2016.

El diputat de Ciutadans (C’s), David Mejía, ha demanat a la consellera de Governació, Meritxell Borràs, que “deixin de crear ‘estructures pel procés’ per endollar els seus escuders on la causa i recuperin els drets perduts dels treballadors públics”, com la paga extra de 2013 i 2014, que segueix sense tenir un calendari de retorn.

Mejía ha criticat, en la seva interpel·lació al ple del Parlament, que el Govern hagi augmentat el personal en situació temporal, els alts càrrecs, els directius i els assessors “nomenats a dit”, tots ells entre un 11% i un 14%. “Hi ha més precarietat ‘versus’ més endollisme, i més temporalitat ‘versus’ més vividors del ‘procés’”, ha dit.

A més, ha denunciat que els sous dels alts càrrecs de les societats, consorcis i entitats que depenen de les conselleries sigui “molt més elevats que els dels consellers dels quals depenen”. I ha posat com exemple el sou del director general de Ferrocarrils de la Generalitat, de 136.000 euros, equivalent al del President de la Generalitat.  A més, ha assenyalat que els sous dels responsables dels organismes creats “al servei del procés, com l’Institut d’Estudis Autonòmics, costen als catalans com a mínim 300.000 euros”.

Davant d’aquestes dades ha afirmat que “els pressupostos que anunciaven com els més socials de la història no son acceptables”. I ha conclòs: “Redueixin el greix de l’administració i augmentin el múscul. I si no es veuen capaços de fer-ho, deixin pas a C’s, que està disposat a treballar per tots els catalans i no només per uns quants”.

Volver a ACTUALIDAD