Actualitat

Inés Arrimadas a Puigdemont: “Cada dia i cada euro que dediquen a allargar el laberint de la separació, són dies i euros que perdem per millorar la sanitat a Catalunya”

by cscatalunya — 21 desembre 2016 @ 11:45
Comparte

La líder de l'Oposició critica que “la prioritat” del President sigui “repetir el 9N” en comptes d'acabar amb “els col·lapses als hospitals i les llistes d'espera que pateixen els catalans”

Barcelona, dimecres 21 de desembre del 2016.

“Cada dia i cada euro que dediquen a allargar el laberint de la separació, són dies i euros que perdem per millorar la sanitat a Catalunya”. Així ho ha advertit la cap de l’Oposició i líder de C’s, Inés Arrimadas, al President de la Generalitat, Carles Puigdemont, a la sessió de control al Govern, que l’ha instat a acabar amb “els col·lapses als hospitals i les llistes d’espera que pateixen els catalans”.

“Per vostè és una prioritat fer reunions per intentar repetir el 9N i no assistir a la Conferència de Presidents a negociar un millor sistema de finançament per a les comunitats autònomes”, ha assegurat. I ha afegit: “Els problemes dels catalans són reals i no poden esperar l’Arcàdia feliç que promet i que sap que no arribarà”.

En aquest sentit, ha denunciat que “avui hi ha 88 persones a l’hospital del Vall d’Hebron que esperen als passadissos per ser ingressats a planta, que hi ha llistes d’espera de més d’un any per a algunes proves diagnòstiques i que la UCI infantil de l’hospital Josep Trueta de Girona està col·lapsada”. Davant d’aquesta situació, ha censurat que, als pressupostos, “l’augment de la partida del departament del Sr. Romeva és més gran que el de la partida per reduir les llistes d’espera” i ha defensat la iniciativa de C’s per millorar la gestió de les llistes d’espera, que JxSí “s’ha negat a debatre, presentant una esmena a la totalitat”.

“Senyor Puigdemont: no vol anar a treballar a la Conferència de Presidents per negociar el sistema de finançament de les comunitats autònomes; ni millorar la priorització dels recursos en sanitat, ni tan sols, debatre com gestionar millor les llistes d’espera sense que suposi un augment als pressupostos”, ha destacat. I ha conclòs: “Tornin a connectar amb la realitat dels catalans”.

Volver a ACTUALIDAD