Actualitat

C’s aconsegueix que el Parlament aprovi la seva proposta per impedir que es segueixi especulant amb l’habitatge protegit a Catalunya

by cscatalunya — 22 desembre 2016 @ 17:00
Comparte

La diputada Noemí de la Calle lamenta que CSQP hagi impedit que l'Impost de Transmissions Patrimonials sigui progressiu

La diputada de Ciutadans (C’s), Noemí de la Calle, ha celebrat que el Parlament hagi aprovat la iniciativa del partit per “impedir que es segueixi especulant amb l’habitatge protegit a Catalunya”. Al debat de la moció de C’s sobre polítiques d’habitatge al ple del Parlament, ha dit que és “urgent” impulsar mesures per a que es deixi de fer habitatge protegit destinat a la venda amb l’objectiu que “mai es torni a especular amb els terrenys destinats a habitatge protegit”. I considera fonamental “prevenir l’augment del preu de l’habitatge” a les zones on la pressió turística redueix el mercat del lloguer i eleva els preus, “destinant el 30% de la recaptació de la taxa turística a l’adquisició de parc públic de lloguer assequible”.

Per evitar que el preu de l’habitatge pugi de manera desproporcionada, ha apostat per “realitzar un seguiment del mercat” i per “premiar amb algun benefici fiscal” als qui venen o lloguin per sota dels preus màxims recomanats.

Sobre l’Impost de Transmissions Patrimonials, Noemí de la Calle ha proposat utilitzar-ho, “no només com a mesura recaptatòria, sinó també com a eina per incentivar els bons comportaments”. “Cal tenir en compte l’equitat social i bonificar a les persones amb discapacitat, famílies nombroses o monoparentals”, ha defensat. I ha lamentat que JxSí i CSQP l’hagin impedit.

Al ple del Parlament, la diputada de C’s ha destacat la necessitat de “donar compliment a la llei que contempla igualar el parc públic d’habitatge a la mitjana europea” i ha afegit que, si es fa, “les necessitats habitacionals estarien ateses” i, a més, serviria per “contenir les dinàmiques especulatives del mercat”.

Volver a ACTUALIDAD