Actualitat

Carlos Carrizosa: “El TC ha enderrocat avui les tres lleis separatistes de JxSí i la CUP gràcies a Ciutadans”

by cscatalunya — 23 desembre 2016 @ 12:05
Comparte

El portaveu parlamentari de C’s considera que la cimera per repetir el 9-N és “una altra pantalla més” del projecte separatista, que titlla de “forat negre pel qual es colen els diners, el temps i les oportunitats de tots els catalans”

“El TC ha enderrocat avui les tres lleis separatistes de JxSí i la CUP gràcies a Ciutadans”. Així ho ha anunciat el portaveu parlamentari de Ciutadans (C’s), Carlos Carrizosa, després que el Tribunal Constitucional hagi estimat el recurs interposat pel partit contra la ponència conjunta de les tres lleis separatistes de JxSí i la CUP, que han quedat anul·lades. En aquest sentit, ha titllat de “molt greu” la utilització que s’està fent de les institucions catalanes i considera que la ponència conjunta “atropella el dret dels diputats”, com apunta la sentència*. “La llei de transitorietat jurídica, la de protecció social i la de l’anomenada hisenda pròpia són iniciatives de JxSí i la CUP i no del Parlament, per tant, no era correcte fer-ho en forma de ponència conjunta”, ha explicat.

“El pare de tot això és el senyor Carles Viver i Pi-Sunyer, que cobra 109.000 euros com a director de l’Institut d’Estudis Autonòmics” per assessorar a la Generalitat, ha alertat en una roda de premsa al Parlament. I ha afegit que “el seu expedient ha estat anul·lat pel TC” pel que el projecte separatista queda “orfe de suport legal”.

En relació a la cimera per “repetir el 9-N”, Carlos Carrizosa ha dit que és “una altra pantalla més” del projecte separatista, que és un “forat negre pel qual es colen els diners, el temps i les oportunitats de tots els catalans”. Així mateix, ha lamentat que el president de la Generalitat, Carles Puigdemont, deixi la cadira de Catalunya buida a la reunió de presidents autonòmics i li ha advertit que la conseqüència és que els catalans perdin el seu vot i representació, com va ocórrer ahir al Consell de Política Fiscal i Financera: “Pere Aragonés va substituir Oriol Junqueras com a Secretari d’Economia i, com no és conseller, no va poder votar”.

Volver a ACTUALIDAD