Actualitat

El Parlament regula l’ús de WhatsApp a les administracions públiques de Catalunya gràcies a Ciutadans

by cscatalunya — 28 desembre 2016 @ 11:20
Comparte

La diputada de C’s, Susana Beltrán, anuncia que l'Autoritat Catalana de Protecció de Dades ha emès un dictamen que corrobora el que alerta Ciutadans: "cal utilitzar missatgeria instantània segura per protegir les dades dels ciutadans"

Barcelona, ​​dilluns 26 de desembre de 2016

La diputada de Ciutadans (C ‘s), Susana Beltrán, ha celebrat que el Parlament de Catalunya estigui regulant l’ús de WhatsApp en l’administració pública catalana, gràcies a una iniciativa * del partit en aquest sentit, aprovada per unanimitat el passat 21 de setembre a la Comissió d’Afers Institucionals (CAI). I ha destacat que “és la primera vegada” que a la Unió Europea es regula la missatgeria instantània d’una Administració per “protegir les dades dels ciutadans”.

Susana Beltrán ha anunciat que l’Autoritat Catalana de Protecció de Dades ha emès un dictamen, a petició de Ciutadans, que corrobora el que alertava el partit: “cal utilitzar una missatgeria instantània segura, no totes són adequades per a un ús corporatiu o institucional” . “Això significa un gran avanç i demostra la preocupació que existeix per la privacitat”, ha manifestat.

La diputada de Ciutadans ha explicat la importància que les eines de transmissió de dades “tinguin els servidors a la UE i no als Estats Units”, com Telegram o WhatsApp, ja que “la legislació europea és més proteccionista” i, per tant, “més segura”. Així mateix, ha afegit que l’Autoritat Catalana de Protecció de Dades “també advoca pel compliment del concepte ‘Privacy by Design'”, que consta en el vigent Reglament Europeu de Protecció de Dades.

Volver a ACTUALIDAD