Actualitat

Arrimadas, després del discurs de Cap d’Any de Puigdemont: “Avui hem vist un president sense rumb ni projecte propi, que viu en un dejavú polític en oferir únicament repetir el 9N”

by cscatalunya — 31 desembre 2016 @ 07:15
Comparte

Arrimadas adverteix que “Catalunya es mereix un Govern que doni confiança, solucioni problemes diaris dels catalans i que encapçali un projecte il·lusionant que generi amplis consensos”

Barcelona, divendres 30 de desembre del 2016. “Avui hem vist un president sense rumb ni projecte propi, que viu en un dejavú polític en oferir únicament repetir el 9N”. Així ha valorat la líder de Ciutadans (C’s) a Catalunya i Cap de l’Oposició, Inés Arrimadas, el missatge institucional de Cap d’Any realitzat pel President de la Generalitat, Carles Puigdemont, qui segons ella encapçala un “govern provisional que ha dimitit de les seves responsabilitats i que només es preocupa d’acontentar la CUP i Podemos”. 

Arrimadas li ha recriminat a Puigdemont que no faci autocrítica ni balanç de la seva gestió: “Què podem esperar d’un president que en el seu discurs de cap d’any no pot explicar cap mesura duta a terme pel seu Govern”. I ha afirmat: “Senyor Puigdemont, si Catalunya segueix endavant és perquè hi ha molts catalans que lluiten per fer realitat els seus projectes, per fer créixer les seves empreses i per tirar endavant les seves famílies”. Així mateix, Arrimadas ha criticat que “jugui ‘al gat i al ratolí’” i ha assenyalat que “no té credibilitat en apel·lar al diàleg” amb el govern d’Espanya perquè la seva intenció és “deixar buida la cadira de Catalunya” en la taula de presidents autonòmics que se celebrarà al gener, on es debatrà sobre un millor sistema de finançament per a les Comunitats Autònomes. A més, “és un discurs que perfectament hauria pogut donar Artur Mas en el 2013”, ha afegit. 

“Catalunya es mereix un Govern que doni confiança, solucioni problemes diaris dels catalans i que encapçali un projecte il·lusionant que generi amplis consensos”, li ha retret Arrimadas, i ha defensat que C’s és l’única força que “tendeix ponts, dialoga i que té propostes assenyades”, per la qual cosa s’ha postulat com la millor opció per liderar una alternativa democràtica a Catalunya. 

La líder de la formació taronja també ha fet un balanç de 2016, i ho ha qualificat com un “any perdut” perquè Catalunya “segueix sense pressupostos autonòmics” i té un Govern que “intenta traslladar als catalans a l’any 2013, tornant a parlar del 9N i no de llistes d’espera o dels problemes que tenen moltes famílies per arribar a final de mes”.

Volver a ACTUALIDAD