Actualitat

Jorge Soler: “La planificació del Departament de Salut ha fracassat; els hospitals estan col·lapsats i les llistes d’espera són cada vegada més llargues”

by cscatalunya — 4 gener 2017 @ 11:28
Comparte

El portaveu de Salut de C’s critica la continuïtat de retallades dels Pressupostos en matèria sanitària i proposa “més transparència, més recursos i reformes”

“La planificació del Departament de Salut de la Generalitat ha fracassat; els hospitals estan col·lapsats i les llistes d’espera són cada vegada més llargues”. Així ho ha dit el portaveu de Ciutadans (C’s) a la comissió de Salut del Parlament, Jorge Soler, que ha fet un balanç de la situació de la sanitat a Catalunya en una roda de premsa a la seu del partit a Barcelona. En aquest sentit, ha lamentat que “la Generalitat ha abandonat el sistema sanitari públic català” i ha advertit al conseller de Salut, Toni Comín, que la situació “no es millora ni amb bones paraules ni amb grans discursos amb promeses que després no es compleixen als Pressupostos”. A més, ha criticat la continuïtat de retallades dels comptes del Govern per a 2017 i ha proposat “més transparència, més recursos i reformes”.

En relació a les ambulàncies, ha apostat per fer “canvis estructurals als protocols” per invertir més recursos per tal de fer possible que les ambulàncies que estan tancades a les cotxeres puguin tornar a estar operatives i al servei dels ciutadans, com ha proposat C’s al Parlament.

Sobre el col·lapse dels serveis d’urgències dels hospitals i de l’atenció primària, Jorge Soler ha destacat la “necessitat d’implantar un model de gestió diferent”, com el que defensa C’s a la seva llei a la que el Govern va presentar esmena a la totalitat. Així mateix, ha assegurat que als hospitals catalans “hi ha pacients als passadissos esperant ingressar mentre hi ha habitacions tancades a alguns centres”. I ha posat com a exemple, entre d’altres casos, que al Vall d’Hebron ahir es van atendre més de 400 urgències però que “encara hi ha 110 persones esperant a ser ingressades”. “Aquesta situació és lamentable i fruit de la improvisació de la Generalitat”, ha afegit.

En referència a la situació dels professionals de la Salut, ha lamentat que “el Govern s’oblida d’ells” ja que no ha fet “cap gest per retornar la seva paga extra o per millorar les seves condicions”. I ha manifestat que més de 600 metges demanen sortir i compatibilitzar la feina fora de Catalunya ja que, desgraciadament, “han de marxar perquè no tenen un bon futur aquí”.

“Per a C’s, la salut, l’educació i els serveis socials són una prioritat i, per això, presentarem una esmena a la totalitat als Pressupostos de la Generalitat per al 2017”, ha conclòs Jorge Soler.

Volver a ACTUALIDAD