Actualitat

Carrizosa, sobre “l’any judicial de Convergència”: “No podran esborrar de cop aquests 30 anys de saqueig als quals han sotmès Catalunya”

by cscatalunya — 12 gener 2017 @ 12:41
Comparte

El portaveu parlamentari de C’s reclama a Puigdemont que “no deixi buida la cadira de Catalunya en la Conferència de Presidents Autonòmics” on es tractaran temes com el finançament autonòmic

Barcelona, dijous 12 de gener del 2017. “2017 és l’any judicial de Convergència, no podran esborrar de cop aquests 30 anys de saqueig als quals han sotmès Catalunya”. Així ho ha dit el portaveu de Ciutadans (C’s) al Parlament, Carlos Carrizosa, en referència als “diferents casos judicials que afecten alts càrrecs de Convergència”, entre ells el ‘Cas Palau’ i el ‘Cas Pujol’, pel qual està declarant actualment el fill de l’ex President de la Generalitat, Oleguer Pujol, per un presumpte delicte de blanqueig pel cobrament de comissions que no van ser declarades a Hisenda.

Carrizosa ha assegurat que “per molt que Convergència canviï les sigles, seguirà sent el partit de les seus embargades i el del 3%”, per la qual cosa ha reclamat que aquests casos de corrupció –segon problema que més preocupa els catalans, segons el Centre d’Investigacions Sociològiques (CIS)- “no quedin impunes per a determinades famílies”. En aquest sentit, el portaveu parlamentari de C’s ha defensat que “aquest 2017 sigui l’any per recuperar el sentit comú a Catalunya, amb un projecte de regeneració que acabi amb la corrupció”, i ha recordat diverses iniciatives de C’s dutes a terme en el Parlament per afrontar aquesta “xacra”, com “la supressió dels aforaments o la despolitització de la Justícia”, mesures que Convergència va rebutjar.

D’altra banda, Carrizosa ha sol·licitat al President de la Generalitat, Carles Puigdemont, que “no deixi buida la cadira de Catalunya en la Conferència de Presidents Autonòmics per defensar els interessos dels catalans”, on es tractaran temes com el finançament autonòmic. 

En la mateixa línia, Carrizosa també ha criticat que la presidenta del Parlament, Carme Forcadell, “no pensi assistir a la Conferència de Presidents Parlamentaris Autonòmics” prevista per aquest divendres a València, on es debatran “qüestions econòmiques i socials que interessen als catalans”, i li ha recordat que el seu càrrec ha de representar a tots els ciutadans i“no només als qui van votar al seu partit”.

Volver a ACTUALIDAD