Actualitat

Inés Arrimadas: “Exigim al Govern que finalitzi d’una vegada per totes les obres de la L10 del Metro de l’Hospitalet després de 10 anys de promeses incomplertes”

by cscatalunya — 13 gener 2017 @ 12:45
Comparte

Arrimadas retreu a Puigdemont que “hagi deixat el futur de Catalunya en mans de la CUP” i afirma que “el 2017 és l'any per recuperar el sentit comú”

L’Hospitalet del Llobregat, 13 de gener del 2017. La líder de Ciutadans (C’s) a Catalunya, Inés Arrimadas, ha exigit al Govern que “finalitzi d’una vegada per totes les obres de la L10 del Metro de l’Hospitalet després de 10 anys de promeses incomplertes”. Després de reunir-se amb el president de la Federació d’Associacions de Veïns de l’Hospitalet, Arrimadas ha lamentat que els veïns “hagin hagut de suportar els inconvenients de les obres del pas del Metro sense veure la recompensa d’aconseguir l’obertura de les estacions de Provençana i la de Ildefons Cerdà”. “És una obra necessària, que es pot pagar i que tindrà retorn econòmic, social i mediambiental”, ha advertit la líder de C’s, qui també ha demanat a la Generalitat que“deixi de destinar partides a qüestions innecessàries, com fomentar el separatisme, i se centri en treballar en qüestions útils per als catalans”. I ha afegit: “L’obertura de les dues estacions tindria un cost de 39 milions d’euros i és increïble que després d’un sobrecost de quatre mil milions no trobin 39 per acabar aquestes dues parades”.

En declaracions als mitjans de comunicació, juntament amb el portaveu de C’s a l’Hospitalet, Miguel García, i membres del Grup Municipal, amb la portaveu de C’s en Territori, Marina Bravo, i la diputada per l’Hospitalet, Noemí de la Calle, Arrimadas ha anunciat que el Grup Municipal de C’s en l’Hospitalet ha registrat unes preguntes* perquè el govern local doni explicacions sobre“els mecanismes de col·laboració amb la Generalitat” perquè segons ella el consistori ha de “lluitar i no rentar-se les mans” perquè aquestes obres haurien d’haver finalitzat en 2007 quan el tripartit, del que formava part el PSC. També ha recordat que el seu partit porta temps treballant per aquest objectiu i, de fet, ja va registrar el juliol passat en el Parlament una interpel·lació en la qual s’exigia a la Generalitat “transparència, calendarització i finalització de les obres”. 

En referència als Pressupostos de la Generalitat per al 2017, Arrimadas ha retret al President, Carles Puigdemont, que “hagi deixat el futur de Catalunya en mans de la CUP” en ser ells els qui decidiran si donen suport o no als pressupostos en l’Assemblea que tenen prevista per al proper 28 de gener. Arrimadas tampoc ha descartat l’escenari d’unes possibles eleccions tenint en compte que l’actual Govern “no té ni projecte, ni pressupostos i, segons sembla, tampoc candidat”, per la qual cosa es poden veure obligats a convocar de nou a les urnes. Davant aquest panorama, la presidenta de C’s a Catalunya ha afirmat que “el 2017 és l’any per recuperar el sentit comú” i ha defensat que el seu partit és “la millor alternativa, amb les mans lliures, per prioritzar les veritables necessitats dels catalans”*.

Després de conèixer que el Jutge ha deixat en llibertat al fill de l’ex president de la Generalitat, Oleguer Pujol, però li ha retirat el passaport, Arrimadas ha afirmat que “respecten les decisions judicials”, encara que ha lamentat que sembli que hi hagi determinades famílies “intocables” a Catalunya i ha demanat que “es faci justícia eliminant aforaments i despolititzant-la perquè els polítics siguin iguals davant la Llei com la resta de ciutadans”.

Volver a ACTUALIDAD