Actualitat

Inés Arrimadas sobre unes possibles eleccions: “Estem preparats per liderar una alternativa política a Catalunya”

by cscatalunya — 14 gener 2017 @ 17:38
Comparte

La líder de C's anuncia una proposta en el Parlament perquè “augmentin les places residencials i de pisos tutelats per a les persones amb discapacitat a Catalunya"

“Estem preparats perquè hi hagi eleccions i per liderar una alternativa política a Catalunya”. D’aquesta manera s’ha manifestat la líder de Ciutadans (C’s) a Catalunya, Inés Arrimadas, en relació a les negociacions entre JxSí i la CUP per aprovar els pressupostos de la Generalitat. En declaracions als periodistes a Girona, Arrimadas ha denunciat que el futur de Catalunya “segueix estant en mans d’una assemblea de la CUP” i ha demanat al President de la Generalitat, Carles Puigdemont, que posi fi a set anys “centrant el debat tan sol en la independència sense que s’hagi aconseguit res i sense que es vagi a aconseguir res”. “Aquesta situació no es pot allargar molt temps quan l’única oferta política del Govern és repetir al setembre un 9N que ja es va fer i no va servir gens ni mica”, ha assegurat.

La líder de C’s a Catalunya ha incidit que 2017 ha de ser l’any en què Catalunya “recuperi el seny” i també l’any en el qual els catalans tinguin l’oportunitat d’optar per un projecte polític com el de Ciutadans “que garanteix la unió amb la resta d’Espanya i d’Europa, però que també aposta per l’ocupació, les infraestructures, i serveis com la sanitat i l’educació”.

Després de visitar el centre integral del grup MIFAS, una de les principals entitats catalanes que treballen amb persones amb discapacitat, juntament amb la portaveu en Afers Socials, Noemí de la Calle, i diputats i regidors de Girona, Inés Arrimadas ha recordat que el Grup Parlamentari de C’s acaba de presentar una proposta de resolució en la qual es demana al Govern “que augmenti el nombre de places de residència pública per a persones amb discapacitat perquè a Girona no hi ha ni una”.

La líder de C’s ha assenyalat que seguirà treballant perquè el Govern compleixi amb la moció presentada per C’s i aprovada en el Parlament que reclama que les persones amb discapacitat “disposin de suficients diners de butxaca garantida, que sigui inembargable perquè així puguin desenvolupar el seu projecte vital”.

En clau nacional, Arrimadas ha anunciat que el grup parlamentari de Ciutadans sol·licitarà la compareixença, al Congrés dels Diputats del ministre d’Hisenda, Cristóbal Montoro, i del director general de l’Agència Tributària “perquè expliquin com van a garantir que els autònoms i les Pimes puguin acollir-se a l’ajornament del pagament de l’IVA”. La líder de C’s a Catalunya ha exigit al Govern de l’Estat per a aquests col·lectius “les garanties jurídiques que el proper 30 de gener puguin acollir-se a l’ajornament de l’IVA i altres impostos”. Arrimadas ha insistit que l’administració no pot posar problemes a autònoms i pimes -que sempre han estat “una prioritat” per a C’s- per aconseguir ajornaments “ja que els limita les opcions de financiació i nosaltres sabem que els hi és molt difícil obtenir finançament privat”.

20170114 -Ines Arrimadas MIFAS (1) 20170114-Ines Arrimadas MIFAS (2)

Volver a ACTUALIDAD