Actualitat

Carlos Carrizosa: “És una greu irresponsabilitat que Puigdemont deixi buida la cadira de tots els catalans a la reunió sobre el model de finançament autonòmic”

by cscatalunya — 15 gener 2017 @ 11:36
Comparte

El portaveu parlamentari de C's demana al President de la Generalitat que "recapaciti" perquè si no assisteix al fòrum de presidents "no podrà queixar-se després que tenim un mal sistema de finançament"

El portaveu parlamentari de Ciutadans (C’s), Carlos Carrizosa, ha advertit en una trobada amb els mitjans de comunicació que “és una greu irresponsabilitat que Puigdemont deixi buida la cadira de tots els catalans a la reunió per debatre sobre un nou model de finançament per a totes les comunitats autonómas”, en referència a la cimera de presidents de comunitats autònomes amb el Govern de l’Estat que està prevista per a aquest dimarts, i a la qual el President de la Generalitat ha dit que no assistirà. “No pot ser que tinguem un President que no acudeixi a defensar els interessos de tots els catalans”, ha lamentat Carrizosa.

El portaveu parlamentari de C’s ha subratllat que l’absència de Puigdemont a la reunió “suposarà que les finances de Catalunya estiguin condicionades pel que decideixin els altres”. “Si s’absté d’acudir als fòrums de debat, després no podrà queixar-se que a Catalunya tenim un mal sistema de finançament”, ha assenyalat Carrizosa. I ha afegit: “Quan a la reunió de presidents s’obri el meló del finançament, que està pendent de renovació des de 2014, no pot faltar la veu de Catalunya”. Per aquest motiu, el portaveu de C’s ha demanat a Puigdemont que “recapaciti” i acudeixi a la reunió en representació de tots els catalans.

Carrizosa ha reiterat que “no poden deixar-se els pressupostos de la Generalitat en mans de la CUP”, un grup parlamentari que ja ha donat proves de ser “poc fiable”. El portaveu de la formació taronja ha confirmat que, en el cas que s’avancin les eleccions autonòmiques catalanes i amb independència que s’aprovin o no els pressupostos, “a Ciutadans estem preparats per concórrer”.

Volver a ACTUALIDAD