Actualitat

Carrizosa, sobre els Pressupostos: “No només estan pensats per a la independència i per acontentar la CUP, també són continuistes i res reformistes”

by cscatalunya — 16 gener 2017 @ 18:15
Comparte

Carrizosa proposa suprimir les partides destinades a repetir el 9N i a crear estructures d'Estat i planteja rebaixar les retribucions a alts càrrecs i eliminar alguns privilegis econòmics, com el plus de sou o els assessors del cap de l'Oposició a Catalunya, als quals Arrimadas va renunciar en accedir al càrrec

Barcelona, dilluns 16 de gener del 2017. “No només estan pensats per a la independència i per acontentar la CUP, també són continuistes i res reformistes”. Així ha qualificat el portaveu parlamentari de Ciutadans (C’s), Carlos Carrizosa, els Pressupostos de la Generalitat per al 2017 després que la consellera de la Presidència, Neus Munté, hagi explicat les partides dedicades al seu Departament en la Comissió d’Afers Institucionals del Parlament. Carrizosa li ha retret a Munté la “falta d’ambició” del seu Govern presentant uns comptes que mantenen “duplicitats i ‘xiringuitos’ polítics en lloc de reformar l’administració i adequar-la a les necessitats dels ciutadans, invertint més en sanitat, educació o serveis socials”.

Ciutadans ha presentat una esmena a la totalitat dels Pressupostos perquè considera que s’estan “malgastant els recursos dels catalans” en “repetir un 9N, crear estructures d’Estat o estructures polítiques innecessàries com el Diplocat o el Cesicat”. Aquestes són partides de les quals cal prescindir, segons Carrizosa, així com també cal “rebaixar les retribucions a alts càrrecs” i reduir privilegis econòmics, com el sobresou o els assessors als quals el líder de l’Oposició a Catalunya té dret i als quals Inés Arrimadas va renunciar en accedir al càrrec.

Carrizosa també ha criticat que la Generalitat destini més diners “a la bombolla informàtica” que als departaments de Cultura i Governació, funció del qual és gestionar qüestions com les polítiques d’habitatge. I ha plantejat “prescindir de totes aquestes partides per invertir-les en llibres de text gratuïts per als alumnes de l’ESO i per millorar la renda garantida de ciutadania”, entre d’altres.

Volver a ACTUALIDAD