Actualitat

C’s insta a Puigdemont que reflexioni i assisteixi a la Conferència de Presidents Autonòmics en lloc d’anar a Brussel·les per fer propaganda d’un nou 9N

by cscatalunya — 16 gener 2017 @ 11:54
Comparte

Carlos Carrizosa, sobre els Pressupostos de la Generalitat per al 2017: “Són uns comptes per a la independència i per satisfer la CUP. No per millorar la sanitat, l'educació o els serveis socials”

Barcelona, dilluns 16 de gener del 2017. “Puigdemont encara és a temps de reflexionar i assistir a la Conferència de Presidents Autonòmics en lloc d’anar a Brussel·les per fer propaganda d’un nou 9N”. Així ho ha advertit el portaveu parlamentari de Ciutadans (C’s), Carlos Carrizosa, després de saber que el President de la Generalitat, Carles Puigdemont, juntament amb el vicepresident i conseller d’Economia, Oriol Junqueras i el conseller d’Acció Exterior, Raúl Romeva, participaran en un acte al Parlament Europeu el pròxim 24 de gener per “fer propaganda de qüestions que no afecten els catalans”. 

En una roda de premsa al Parlament, Carrizosa ha criticat la reiterada negativa del President d’assistir a la reunió prevista per demà al Senat on es debatrà “sobre un millor sistema de finançament per a les Comunitats Autònomes” -una de les exigències que va imposar C’s al PP en l’acord d’investidura- ja que actualment és un“sistema opac” que “no satisfà les necessitats de tots els ciutadans”.

En referència als Pressupostos de la Generalitat per al 2017 –que es debatran aquesta setmana a les diferents comissions del Parlament- el portaveu parlamentari de C’s ha advertit que són uns comptes “per a la independència i pensats per satisfer la CUP. No per millorar la sanitat, l’educació o els serveis socials”, per això Ciutadans ha presentat esmena a la totalitat. I ha reiterat que, en el cas que s’aprovin els Pressupostos, el seu partit demanarà un dictamen al Consell de Garanties Estatutàries (CGE) perquè, des del seu punt de vista, “no s’adeqüen a la Constitució ni a l’Estatut de Catalunya”.

 

Volver a ACTUALIDAD