Actualitat

Inés Arrimadas demana una reunió al Govern d’Espanya per tractar les qüestions que s’han debatut avui en la Conferència de Presidents Autonòmics

by cscatalunya — 17 gener 2017 @ 12:22
Comparte

Arrimadas retreu a Puigdemont que hagi “plantat els catalans en una reunió on es debaten temes com el sistema de finançament per a les CCAA, pobresa i dependència”, entre altres

Barcelona, dimarts 17 de gener del 2017. “Puigdemont ha renunciat a representar els catalans en la Conferència de Presidents Autonòmics, però com a líders de l’Oposició a Catalunya demanarem una reunió amb el Govern d’Espanya per tractar qüestions que s’han debatut avui”. Així ho ha dit la líder de l’Oposició a Catalunya, Inés Arrimadas, després que el President de la Generalitat, Carles Puigdemont, hagi “deixat buida la cadira de Catalunya” en la reunió que s’ha mantingut avui amb els diferents presidents autonòmics en el Senat per debatre sobre “un millor sistema de finançament per a les Comunitats Autònomes, pobresa energètica i dependència”, entre altres qüestions.

Després que des de Ciutadans s’hagi reiterat diverses vegades la necessitat d’assistir a aquesta Conferència, Arrimadas ha lamentat que finalment el President “hagi plantat els catalans” i hagi “deixat perdre l’oportunitat de parlar de temes que ens preocupen a tots”, la qual cosa demostra que el seu Govern “només pot oferir als catalans intentar repetir un nou 9N”que, segons ha apuntat, “costaria més diners als catalans del que va suposar la despesa en el fons de pobresa energètica del 2016”. En aquest sentit, li ha retret a Puigdemont: “La cadira que vostè avui ha deixat buida no és de Convergència, és de tots els catalans”.

Davant d’aquesta situació, la líder de l’Oposició a Catalunya ha destacat la necessitat que “2017 sigui l’any per tornar al sentit comú, amb un projecte ambiciós i influent” com Ciutadans que faci que Catalunya “torni a liderar les reformes de tota Espanya”.

Sobre els Pressupostos de la Generalitat per al 2017 – que s’estan debatent aquesta setmana en les diferents comissions del Parlament – Arrimadas ha lamentat que siguin uns comptes“pensats per acontentar la CUP i gens realistes pel que fa a les necessitats socials”. En un escenari d’incertesa i a l’espera que l’Assemblea de la CUP del 28 de gener decideixi si dóna suport o no als Pressupostos, Arrimadas ha lamentat que “el futur dels catalans estigui en mans dels antisistema”.

Després que el grup ALDE hagi emès un comunicat desentenent-se de l’acte del pròxim 24 de gener – on participaran Puigdemont, el vicepresident del Govern, Oriol Junqueras, i el conseller d’Acció Exterior, Raül Romeva – la líder de l’Oposició els ha demanat que deixin “d’utilitzar el nom de Catalunya a l’exterior per obligar les institucions europees a desmarcar-se”.

Volver a ACTUALIDAD