Actualitat

Susana Beltrán a Romeva: “Deixi de malbaratar els diners de tots els catalans en promocionar un nou 9-N; això no és Acció Exterior”

by cscatalunya — 17 gener 2017 @ 17:33
Comparte

C’s sol·licita la compareixença de Raül Romeva per a que doni explicacions de “com pensa adaptar l'activitat del seu Departament a la sentència del TC” que anul·la articles de la Llei catalana d'Acció Exterior

La portaveu de Ciutadans (C’s) a la comissió d’Acció Exterior del Parlament, Susana Beltrán, ha instat al conseller Raül Romeva a que “deixi de malbaratar els diners de tots els catalans en promocionar un nou 9-N” perquè “això no és Acció Exterior”. Després de la compareixença del conseller sobre el Pressupost per al 2017 destinat a l’Acció Exterior de la Generalitat, ha defensat “suprimir el Diplocat” ja que és un organisme “innecessari” i que “només es dedica a promocionar el projecte separatista del Govern”. I ha destacat la necessitat d’invertir aquests diners en els organismes que sí desenvolupen una labor d’Acció Exterior “que beneficiï a tots els ciutadans de Catalunya o sigui solidària amb persones d’altres zones del món”. 

Susana Beltrán ha apostat per reduir el 50% dels diners destinats a les oficines de la Generalitat a l’exterior i ha explicat que aquest 50% “és la part que C’s considera que el Govern gasta en la promoció del separatisme”. Així mateix, ha demanat al conseller Romeva complir els compromisos adquirits pel Govern en matèria d’Acció Exterior: “No fer-ho afecta a la nostra credibilitat”. I ha posat com a exemples, els compromisos amb Casa Àsia, l’Institut Universitari de Nacions Unides o l’Agència Catalana de Cooperació al Desenvolupament, que C’s considera que hauria d’augmentar-se la seva partida.

En relació a la sentència del Tribunal Constitucional (TC) que anul·la alguns articles de la Llei d’Acció Exterior de la Generalitat i qüestiona les funcions del Diplocat, Beltrán ha anunciat que C’s ha sol·licitat la compareixença de Raül Romeva com a màxim responsable del Departament d’Acció Exterior de la Generalitat per a “que expliqui als catalans com pensa adaptar la seva activitat a aquesta nova sentència”. “Promocioni Catalunya dins de les competències de la Generalitat”, li ha dit al conseller.

Sobre la conferència que el president de la Generalitat, Carles Puigdemont, el vicepresident, Oriol Junqueras i el conseller d’Acció Exterior, Raül Romeva pronunciaran a Brussel·les la setmana que ve, ha destacat que “el grup ALDE ja s’ha desmarcat”. I ha advertit a JxSí que anar a Brussel·les a defensar un referèndum per sortir d’Espanya i la UE “no és defensar els interessos de tots els catalans a l’exterior”.

 

Volver a ACTUALIDAD