Actualitat

Sonia Sierra a Ruiz: “El Pressupost destinat a Ensenyament és insuficient; no respon ni a les necessitats del professorat, ni dels alumnes i les seves famílies”

by cscatalunya — 18 gener 2017 @ 14:33
Comparte

C’s proposa crear tres oficines per garantir l’equitat i la igualtat d’oportunitats: per a l’educació infantil de 0 a 3 anys, d’ajuts als llibres de text i de formació d’anglès als docents

“El Pressupost destinat a Ensenyament és absolutament insuficient; no respon ni a les necessitats del professorat, ni dels alumnes, ni de les seves famílies”. Així li ha retret la portaveu de Ciutadans (C’s) a la comissió d’Ensenyament, Sonia Sierra, a la consellera Meritxell Ruiz, que ha comparegut per explicar la partida que la Generalitat ha destinat a Educació per al 2017. I ha explicat que els diners de les esmenes i propostes de C’s en Ensenyament sortirien de “retallar en despeses supèrflues” del Departament de Presidència i del d’Economia i Hisenda: “Cal treure greix de l’Administració dels recursos dedicats als alts càrrecs, personal de confiança posat a dit i a les campanyes d’autobombo” per invertir-los en Ensenyament.

En primer lloc, Sonia Sierra ha proposat crear al Departament d’Economia i Hisenda “l’Oficina per a l’Educació Infantil de 0 a 3 anys, dotada amb 23.479.764,11 euros” ja que la Generalitat “no dedica ni un euro” a l’accés universal d’aquest servei i “tot el cost recau sobre els ajuntaments, les Diputacions i les famílies”.

En segon lloc, ha apostat per crear “l’Oficina de Gestió d’Ajuts als Llibres de Text per un valor de 39.840.751,01 euros” i ha destacat que serviria per “garantir que tots els alumnes de les escoles públiques i concertades de Catalunya puguin accedir a llibres de text de forma gratuïta”, com ja passa a altres Comunitats Autònomes.

En tercer lloc, Sierra ha defensat crear al Departament d’Economia i Hisenda “l’Oficina de Formació en Anglès per als docents, dotada amb 23.500.000 euros”, per tal de reduir la bretxa entre alumnes de classes socials afavorides i desafavorides pel que fa a coneixement de llengües estrangeres. En aquest sentit, també ha instat la consellera Ruiz a fer que “tant el català, com l’anglès i l’espanyol siguin llengües vehiculars”, com proposa C’s.

La portaveu d’Ensenyament de C’s ha destacat la necessitat de destinar “5.301.632,80€ en millorar les instal·lacions i acabar amb els barracons”. A més, ha dit que cal “dedicar 5 milions d’euros extres en beques i ajuts a l’estudi i altres 5 milions a la formació del professorat”. “A C’s estem convençuts que els diners dedicats a l’Educació no són una despesa sinó una inversió”, ha conclòs.

Volver a ACTUALIDAD