Actualitat

Espejo-Saavedra a Mundó: “Aquests pressupostos són un exercici de trilerisme, i a més segueixen finançant grassa innecessària en lloc de revertir en beneficis per als ciutadans”

by cscatalunya — 19 gener 2017 @ 16:55
Comparte

El portaveu de C’s en Justícia adverteix: “El Govern està immers en una triple ficció política, separatista i econòmica que ni ells mateixos es creuen”

Barcelona, dijous 19 de gener del 2017. “Aquests pressupostos són un exercici de trilerisme, i a més segueixen finançant grassa innecessària en lloc de revertir en beneficis per als ciutadans”. Així ho ha dit el portaveu de Ciutadans (C’s) en la comissió de Justícia, José María Espejo-Saavedra, després que el Conseller Carles Mundó hagi explicat les partides pressupostàries dedicades al seu Departament en el Parlament. Espejo-Saavedra ha advertit que els Pressupostos de la Generalitat per al 2017 són “enganyosos” perquè, entre altres raons, segueixen finançant qüestions “innecessàries” com “els sous d’alts càrrecs, personal nomenat a dit o la inflada bombolla informàtica” –que té un pressupost superior al departament de Cultura o a les polítiques d’habitatge de la Generalitat- en lloc “d’invertir en ampliar els serveis de Justícia gratuïta”. 

Per a Espejo-Saavedra aquests comptes són un “exercici de trilerisme pressupostari” i estan basats en una “triple ficció que ni ells mateixos es creuen”: “Ficció política perquè presenten un projecte sense tenir garantit el suport dels seus únics socis anticapitalistes” –referint-se a la CUP, que decidirà en l’Assemblea del 28 de gener si dóna llum verda als Pressupostos-; “Ficció separatista perquè es contradiuen anunciant un pressupost autonòmic quan en el mateix any volen trencar amb la resta d’Espanya i de la Unió Europea; I ficció econòmica perquè els números no són reals”.

El portaveu de C’s en la Comissió ha destacat la importància d’acabar amb el “col·lapse de l’administració de Justícia”, en un context en què “cada vegada és més car l’accés als ciutadans”. Per això ha instat Carles Mundó a “dotar de més recursos al Departament” ja que s’ha destinat un 10% menys del que es dedicava fa set anys.

Volver a ACTUALIDAD