Actualitat

Marina Bravo a Rull: “És urgent que el Govern plantegi d’una vegada per sempre solucions a infraestructures tan importants com la L9 o el Canal Segarra-Garrigues”

by cscatalunya — 19 gener 2017 @ 15:42
Comparte

La portaveu de C’s a la comissió de Territori proposa promoure el transport públic i alerta que cal acabar amb l'opacitat en la concessió de serveis públics

“És urgent que el Govern plantegi d’una vegada per sempre solucions a infraestructures tan importants com la L9 o el Canal Segarra-Garrigues”. Així l’hi ha dit la portaveu de Ciutadans (C’s) a la comissió de Territori, Marina Bravo, al conseller Josep Rull, que ha comparegut per explicar els Pressupostos del seu Departament per al 2017. I ha criticat que els comptes “no optimitzen els recursos disponibles” i que són “totalment continuistes” ja que, entre d’altres qüestions, no preveuen reformes que permetin “guanyar eficiència i millorar la planificació”.

Marina Bravo ha alertat que la Generalitat s’ha limitat en els últims anys a “posar pegats” als problemes existents com “la finalització de les línies 10 i 9 del metro, ATLL, els peatges, els trens o la T-Mobilitat”, encara per resoldre. En aquest sentit, li ha retret a Rull la “opacitat entorn de la construcció del Canal Segarra-Garrigues” i li ha recordat que “la L-9 hauria d’estar acabada fa 10 anys”.

En relació a les esmenes presentades per C’s, ha destacat les iniciatives de “lluita contra la contaminació ambiental” i per a la “promoció de la mobilitat sostenible”; així com “l’increment del pressupost destinat a la bonificació de peatges”. Així mateix, ha lamentat l’absència de propostes per acabar amb l’anomenat ‘capitalisme d’amiguets’ i amb les “pràctiques ineficients i perverses de la vella política”. I ha posat com a exemple la “falta de transparència en les concessions com les d’autobús”.

Sobre el transport públic, Marina Bravo ha instat al conseller de Territori a “explicar on va cada euro que es destina a aquest servei” i li ha aconsellat “treure major rendiment al pressupost disponible”, que considera “insuficient”. Per això, ha explicat que C’s ha presentat una esmena per “duplicar l’aportació a ens locals per invertir en transport públic”.

“Ni prioritzen, ni gestionen bé i, lluny de solucionar els problemes, els multipliquen”, s’ha dirigit la diputada de C’s als membres del grup parlamentari de JxSí.

Volver a ACTUALIDAD