Actualitat

Noemí de la Calle a Bassa: “Els seus Pressupostos no ajuden ni als nens, ni als aturats majors de 45 anys, ni a les persones que no arriben a fi de mes”

by cscatalunya — 19 gener 2017 @ 19:15
Comparte

La portaveu d'Afers Socials de C’s alerta que “és imprescindible” augmentar les partides a la renda garantida de ciutadania, als ajuts a la dependència i a les polítiques d'ocupació

“Els Pressupostos no ajuden ni als nens, ni als aturats majors de 45 anys, ni a les persones que no arriben a fi de mes ni als majors que esperen plaça a una residència”. Així l’hi ha dit la portaveu de Ciutadans (C’s) a la comissió d’Afers Socials, Noemí de la Calle, a la consellera Dolors Bassa, que ha presentat els comptes que la Generalitat ha destinat al seu Departament per al 2017. I ha criticat que aquestes xifres reflecteixen la “inacció” del Govern davant les persones que pitjor ho estan passant i la “nul·la voluntat d’actualitzar la Cartera de Serveis Socials” ja que, entre d’altres qüestions, no preveuen “complir amb els pagaments pendents a entitats del tercer sector o als centres especials d’ocupació”.

“Els pressupostos d’Artur Mas amb el suport del PP eren els de les retallades, però invertien més en serveis socials que els de Convergència i ERC amb el suport de la CUP”, els ha retret als diputats de JxSí.

Sobre la renda garantida, Noemí de la Calle ha explicat que C’s ha presentat una esmena per dotar aquesta partida de 67 milions més, “que surten de reduir en altres partides com les de les oficines dels expresidents o el CAC”. I ha assegurat que, amb aquesta mesura, la renda garantida de ciutadania pot “engegar-se l’1 de maig” amb un pressupost de 345 milions d’euros.

En relació a la infància i als joves, ha anunciat esmenes de C’s que doten de “2 milions d’euros als programes de nens tutelats per la Generalitat”. I ha apostat per “invertir al voltant d’un milió d’euros per a que les corporacions locals puguin fer projectes que ajudin a millorar la situació dels joves” ja que considera que són les que coneixen de primera mà les necessitats de cada territori.

En referència a la dependència, la diputada de C’s ha proposat “augmentar en 2 milions les ajudes a les famílies per a la dependència i en 5,5 milions les prestacions econòmiques per reduir la llista d’espera, que és de més de 24.000 persones”.

Sobre l’ocupació a Catalunya, Noemí de la Calle ha destacat la necessitat “d’acabar amb la precarietat laboral” i considera que el SOC ha de fer una forta aposta per “l’orientació laboral dels col·lectius més vulnerables: els joves, les dones i els majors de 45 anys”. I ha defensat “augmentar en 7 milions la partida corresponent als centres especials d’ocupació” per fomentar l’ocupació de les persones amb discapacitat.

Volver a ACTUALIDAD