Actualitat

Noemí de la Calle: “Celebrem que la Generalitat apliqui una proposta de C’s per a reduir el preu dels lloguers malgrat haver votat en contra”

by cscatalunya — 19 gener 2017 @ 15:44
Comparte

C’s va proposar al desembre una moció per a destinar un 30% de la taxa turística a polítiques públiques d'habitatge

La portaveu de Ciutadans (C’s) en la comissió d’Afers Socials del Parlament, Noemí de la Calle, ha celebrat que la Generalitat hagi aplicat finalment“una proposta de C’s per reduir el preu dels lloguers”. En aquest sentit, ha lamentat que la iniciativa arriba “malament i tard” i ha recordat que “JxSí va votar en contra” de la moció de C’s per crear un índex de preus màxims recomanats de l’habitatge i, no obstant això, “ha anunciat que ho vol implantar en dos mesos”. Per això, ha assegurat que C’s “trenca des de l’Oposició amb la inacció d’un Govern immobilista i amb l’únic objectiu de repetir el 9-N”.

Noemí de la Calle ha celebrat que la CUP es sumi a la defensa de “destinar el 30% de la taxa turística a adquirir habitatges de lloguer assequible per ajudar a frenar l’alça dels preus de l’habitatge”, tal com proposa la moció de C’s. I s’ha mostrat “sorpresa” que hagin incorporat “tan ràpid” aquesta proposta de C’s, que “es va presentar per primera vegada a tota Espanya el desembre passat al Parlament”.

“L’èxit turístic de Barcelona no cal veure-ho com un enemic sinó com a una oportunitat que cal saber aprofitar”, ha afegit després de defensar que és necessari “actuar de manera transversal en diferents àmbits, des del fiscal a l’urbanístic”, per donar una solució al problema de l’increment als preus de l’habitatge i l’exclusió residencial.

En relació al Pressupost de la Generalitat per al 2017, ha lamentat que “no permet donar compliment als objectius de la Llei de dret a l’habitatge”, quelcom que sí seria possible “si s’invertissin les quantitats proposades a la moció C’s”. Així mateix, ha criticat que la consellera d’Habitatge, Meritxell Borràs, mentís ahir a la presentació del pressupost quan va dir que“mai s’havia invertit tant en habitatge” perquè la realitat és que aquest any s’invertirà “un 27% menys en habitatge i un 60% menys en la millora de barris que al 2011”.

Volver a ACTUALIDAD