Actualitat

Albert Rivera insta Rajoy i Montoro que “deixin d’asfixiar les PIMES i autònoms perquè puguin cobrar a temps i ser més competitives”

by cscatalunya — 20 gener 2017 @ 14:32
Comparte

Arrimadas exigeix al Govern posar en marxa la proposta de C’s aprovada al Congrés, malgrat el vot en contra del PP, per millorar Rodalies, assegurar el manteniment de la xarxa i l'accessibilitat de les estacions

“Demanem a Rajoy i a Montoro que deixin d’asfixiar les PIMES i autònoms, que els deixin ajornar els seus pagaments i que puguin cobrar a temps i ser més competitives”. Així ho ha dit el President de Ciutadans (C’s), Albert Rivera, després de reunir-se juntament amb la líder del partit a Catalunya, Inés Arrimadas, amb PIMEC en el Parlament. Rivera i Arrimadas li han traslladat la necessitat “d’aprovar la implantació d’un règim d’informació i sancions en matèria de morositat” per pagar a temps els autònoms i les petites i mitjanes empreses i que aquestes “no es vegin perjudicades”, podent ser “més competitives”. Aquesta mesura es troba en el punt 34 de l’acord d’investidura amb el PP, per la qual cosa Rivera ha exigit posar-la en marxa al més aviat possible tenint en compte que “és un sector majoritari a Espanya”, ja que representa el 70% del teixit empresarial.

En una roda de premsa conjunta amb la Cap de l’Oposició a Catalunya, Rivera ha instat al Govern d’Espanya que “permeti que els autònoms i les PIMES puguin ajornar el pagament dels seus impostos a Hisenda” fins que no cobrin ells. Sobre aquest tema, C’s ha sol·licitat la compareixença del ministre d’Hisenda, Cristóbal Montoro. A més, ha criticat que molts autònoms hagin d’avançar les seves factures abans que hagin cobrat: “No té sentit que les empreses amb més dificultat per finançar-se hagin de ser les que mantinguin a l’administració pública o a les empreses privades”, ha afegit.

Després de reunir-se tots dos amb el grup parlamentari en el Parlament, Arrimadas ha defensat que el seu partit és l’únic “capaç de negociar millores per a tots els catalans” també des del Congrés dels Diputats. Una d’elles és la proposta impulsada per C’s -i que va ser aprovada malgrat el vot en contra del PP- on s’exigia al Govern “millorar Rodalies, assegurar el manteniment de la xarxa i l’accessibilitat de les estacions”, que afecta milions de catalans. En aquest sentit, ha exigit al Govern d’Espanya que l’engegui i acabi amb la situació de “retallades i precarietat” que hi ha actualment.

“Mentre alguns han anat al Congrés per exigir només la repetició d’un nou 9N, C’s ho ha fet per reivindicar millores legítimes per a tots els catalans”, ha defensat la líder del partit taronja a Catalunya. I també ha assegurat que segueixen treballant des de la cambra catalana –són el grup parlamentari que més propostes socials i econòmiques ha presentat- per fer que “en 2017 s’obri un nou cicle polític que superi el monotema” i en el qual “una alternativa democràtica com C’s torni a treballar pel que uneix als catalans en lloc de pensar només en repetir un nou 9N”.

Volver a ACTUALIDAD