Actualitat

Francisco Domínguez: “La Generalitat només ha invertit un 1% del Pressupost en agricultura; això demostra la poca importància que li dóna al sector primari”

by cscatalunya — 20 gener 2017 @ 13:22
Comparte

El portaveu d'Agricultura de C’s ha proposat “augmentar les ajudes al Contracte Global d'Explotació, ampliar el cos d'agents rurals, potenciar les assegurances agràries i regular la fauna salvatge”, entre d’altres mesures

“La Generalitat només ha invertit un 1% del Pressupost en agricultura; això demostra la poca importància que li dóna al sector primari”. Així l’hi ha dit el portaveu de Ciutadans (C’s) a la comissió d’Agricultura, Francisco Domínguez, a la consellera Meritxell Serret, que ha comparegut per explicar el Pressupost que el Govern ha destinat al seu Departament per al 2017. I li ha retret que incloguin al total del Pressupost d’agricultura “les ajudes de la Unió Europea i del Govern d’Espanya”.

Francisco Domínguez ha alertat que les mocions i resolucions que s’aproven al Parlament “no estan reflectides en aquests comptes”. Per això, ha presentat esmenes per dotar de “més recursos la partida destinada a augmentar les ajudes al Contracte Global d’Explotació en zones de muntanya i desfavorides” i ha proposat “recuperar les ajudes per a la fruita seca i el sector del conill, potenciar l’ús d’assegurances agràries, regular la fauna salvatge i acabar amb el problema del caragol poma”, entre d’altres mesures.

En relació a la situació del Cos d’Agents Rurals, ha apostat per “incrementar la plantilla” i ha destacat la necessitat d’aplicar les “mesures per a una millor implantació i organització d’aquest cos”.

Volver a ACTUALIDAD