Actualitat

Joan Garcia a Baiget: “Les seves prioritats estan molt allunyades de la realitat del carrer, dels autònoms, de les microempreses i de les PIMES”

by cscatalunya — 20 gener 2017 @ 11:45
Comparte

El portaveu de C’s en Empresa aposta per acabar amb la dualitat i precarietat laboral, invertir més recursos en programes d’emprenedoria i fomentar la innovació

Barcelona, dijous 19 de gener del 2017. “Les seves prioritats estan molt allunyades de la realitat del carrer, dels autònoms, de les microempreses i de les PIMES”. Així li ha dit el portaveu de Ciutadans (C’s) en la comissió d’Economia i Empresa, Joan Garcia, al Conseller Jordi Baiget després d’explicar les partides destinades al seu Departament en el Parlament. Per Garcia, els comptes “no trenquen fórmules que fins ara no han funcionat” i “venen propostes que neixen ja envellides”, per la qual cosa considera que són “continuistes” perquè tampoc inclouen mesures que s’han aprovat a la cambra catalana, “la majoria impulsades per Ciutadans, com el pacte català per la industria, propostes en l’àmbit de l’emprenedoria o les PIMES” i l’impuls d’una comissió d’emprenedoria i treball autònom.

Joan Garcia ha apostat per un “nou model productiu català que acabi amb la dualitat laboral i la precarietat”, a més d’invertir més recursos pels programes d’emprenedoria –que s’ha reduït gairebé un 3% del total del Govern- i per fomentar la innovació, que beneficiarien a la micro, petita i mitjana empresa, que “conformen el 99% del teixit empresarial a Catalunya”. I li ha retret al Govern que “hagi reduït la partida destinada a l’emprenedoria i el foment empresarial”.

Pel que fa a les universitats, el portaveu de C’s a la Comissió ha proposat “canviar el model de finançament actual i la política de beques” i l’ha instat a implementar la moció aprovada al Parlament per reduir les taxes universitàries.  “Els catalans es mereixen un Govern que construeixi oportunitats cimentades en el creixement econòmic i la igualtat”, ha conclòs Garcia.

Volver a ACTUALIDAD