Actualitat

Lorena Roldán: “És imprescindible regular l’Oficina Antifrau per a que sigui un organisme objectiu i que els seus alts càrrecs siguin persones independents”

by cscatalunya — 25 gener 2017 @ 16:52
Comparte

La diputada celebra que la Proposició de Llei de C’s per “reforçar la transparència a Catalunya” s'hagi aprovat tot i l'esmena a la totalitat del PP

“És imprescindible regular l’Oficina Antifrau per a que sigui un organisme objectiu i que els seus alts càrrecs siguin persones independents”. Així ho ha dit la diputada de Ciutadans (C’s), Lorena Roldán, al debat de la Proposició de Llei en aquest sentit, que s’ha aprovat. Així mateix, ha defensat que el director i d’altres alts càrrecs de l’OAC es triïn mitjançant un procediment que garanteixi els principis “d’igualtat, mèrit, capacitat i publicitat” i no siguin escollits per ser militants d’un partit. I ha posat com a exemple a l’ex directora adjunta de l’oficina, Maite Macià, que, entre d’altres coses, “va atorgar contractes a empreses afins a Convergència”.

Al ple del Parlament, ha retret al PP la seva esmena a la totalitat a aquesta proposta de C’s: “Com justificaran que estan en contra de reforçar la transparència i que el procediment de nomenament d’alts càrrecs sigui públic?”. I ha celebrat que JxSí hagi retirat la seva esmena a la totalitat ja que la Generalitat “té al conseller de transparència menys transparent de tots” i Convergència “té seus embargades i un hivern judicial per davant amb el judici del Cas Palau”. “Per molt que tapin la seva corrupció amb ‘estelades’ no podran tapar mai el que alguns han fet durant tots aquests anys amb els diners de tots els catalans”, els ha dit als membres del Govern.

Lorena Roldán considera que si tenim una Oficina Antifrau és per a que sigui “una autèntica peça clau en la lluita contra la corrupció”, que s’ha convertit en “un forat negre pel qual perdem molts diners públics que hauria de destinar-se a coses tan important com la sanitat, l’educació o els serveis socials”.

“Per a C’s la lluita contra la corrupció és una prioritat, hem impulsat les comissions per a la transparència aquí i al Congrés i hem exigit mesures de regeneració als nostres acords”, ha resolt la diputada.

Volver a ACTUALIDAD