Actualitat

Sonia Sierra: “Cal formar als docents en anglès i reduir les ratios per a que tots els alumnes de Catalunya tinguin les mateixes oportunitats i una escola de qualitat”

by cscatalunya — 25 gener 2017 @ 18:06
Comparte

La portaveu d’Ensenyament de C’s defensa “crear una Oficina de Formació en Anglès al Departament d’Economia i Hisenda”, tal i com proposa el seu partit en una esmena al Pressupost de la Generalitat

“Cal formar als docents en anglès i reduir les ratios per a que tots els alumnes catalans tinguin les mateixes oportunitats i una escola de qualitat”. Així ho ha dit la portaveu d’Ensenyament de Ciutadans (C’s), Sonia Sierra, al debat d’una interpel·lació del seu partit en aquest sentit. I ha lamentat que a Catalunya “la bretxa entre alumnes de classes socials afavorides i desafavorides pel que fa a coneixement de llengües estrangeres és molt gran”, tal i com indiquen les  proves de competències bàsiques de 4rt d’ESO del curs passat.  Per això, ha proposat una esmena al Pressupost de la Generalitat per a “crear una Oficina de Formació en Anglès al Departament d’Economia i Hisenda” i ha destacat la necessitat de contractar “auxiliars de conversa nadius” en horari escolar.

Al ple del Parlament, la portaveu d’Ensenyament de C’s ha assegurat que “no es pot demanar al professorat un esforç tan gran” com és donar classes en anglès sense tot el “suport i acompanyament necessaris per part de l’Administració”. I considera que és una qüestió de “voluntat política” fer que el nivell d’aquesta llengua deixi de ser insuficient a l’escola pública, tal i com destaca la professora del Departament de Didàctica de la Llengua i Literatura de la UAB, Cristina Escobar, a l’article  ‘Escoles: suspens en anglès’, publicat al desembre a La Vanguardia.

“Per molt que parlin de model d’èxit de l’escola catalana, aquest èxit no és cert perquè la majoria dels alumnes que acaben la secundària no tenen un bon nivell d’anglès”, els hi ha dit als membres del Govern.

 

Volver a ACTUALIDAD