Actualitat

C’s celebra que s’hagi aprovat la seva proposta per lluitar contra la morositat, facilitar l’accés a la contractació pública i reduir traves burocràtiques als autònoms i les pimes

by cscatalunya — 26 gener 2017 @ 12:43
Comparte

El diputat de C’s, Joan Garcia, critica que el Govern estigui més preocupat “d’omplir sales a Brussel·les que de pagar a temps a les empreses catalanes”

Barcelona, dijous 26 de gener del 2017. El diputat de Ciutadans (C’s), Joan Garcia, ha celebrat que s’hagi aprovat la seva proposta per “lluitar contra la morositat, facilitar l’accés a la contractació pública i reduir traves burocràtiques als autònoms i les pimes”. El teixit empresarial català està construït en un 99% per micro, petites i mitjanes empreses, per la qual cosa “és imprescindible prendre aquestes mesures per créixer i consolidar projectes empresarials”, ha dit en el debat de la moció de C’s sobre la competitivitat de l’empresa catalana.

En l’àmbit de la morositat, el diputat de Ciutadans considera necessari que la Generalitat doni “informació transparent i útil sobre com i quant paga els seus proveïdors”, però també que es creïn mecanismes per conèixer com es relacionen aquests proveïdors amb altres empreses subcontractades, que moltes vegades són objectes de finançament i que “acaben pagant tots els efectes de la morositat”.

“És necessari accedir a una administració eficaç, a una finestreta única desplegada a tot el territori”, ha plantejat Garcia, després d’alertar que “una de cada tres empreses ha desaparegut a Catalunya”, la qual cosa és “preocupant” perquè es perden empreses i es perd inversió. I li ha retret al Govern que “estigui més preocupat d’omplir sales a Brussel·les que de pagar a temps a les empreses catalanes”.  

Volver a ACTUALIDAD