Actualitat

Arrimadas: “Si algú es creu que amb la dimissió de Santi Vidal s’oblidarà el tema s’equivoca; Puigdemont, Junqueras i els Consellers implicats han de donar la cara en el Parlament”

by cscatalunya — 27 gener 2017 @ 13:04
Comparte

“Si són tan valents per dir que volen saltar-se les lleis i declarar la independència també han de ser-ho per explicar-nos si s'han vulnerat els nostres drets”, diu Arrimadas

Barcelona, divendres 27 de gener del 2017. “Si algú es creu que amb la dimissió de Santi Vidal s’oblidarà el tema s’equivoca; Puigdemont, Junqueras i els Consellers implicats han de donar la cara en el Parlament”. Així ho ha dit la líder de Ciutadans (C’s) a Catalunya i Cap de l’Oposició, Inés Arrimadas, després de la dimissió del senador d’ERC, Santi Vidal, que va afirmar que la Generalitat té les dades fiscals dels catalans de forma il·legal per dur a terme el seu full de ruta separatista. Arrimadas ha considerat “molt greus” aquestes afirmacions, per la qual cosa creu que malgrat que el Govern s’hagi desmarcat i hagi assegurat que actua sota la legalitat han de “donar explicacions”. “Des de Ciutadans no permetrem que es vulnerin els drets ni la intimitat dels catalans perquè alguns juguin a declarar la independència”, ha advertit. 

En declaracions als mitjans de comunicació després d’una visita al Parc Científic de la Universitat de Barcelona (UB), Arrimadas ha anunciat que la formació taronja ha sol·licitat en el Parlament la compareixença* del President Puigdemont, dels Consellers de Presidència, d’Afers Exteriors, d’Economia, de Governació, d’Interior i de Justícia –Neus Munté, Raül Romeva, Oriol Junqueras, Meritxell Borràs, Jordi Jané i Carles Mundó, respectivament- i “d’alts càrrecs responsables dels organismes que podrien estar implicats en aquesta qüestió”.

“Esperem que aquestes persones no s’amaguin darrere d’una estelada; Si són tan valents per dir que volen saltar-se les lleis i declarar la independència també han de ser-ho per explicar-nos si s’han vulnerat els nostres drets”, ha advertit Arrimadas.

En referència a la visita que ha fet al Parc Científic de la UB, juntament amb el portaveu d’empresa i Coneixement, Joan Garcia, i amb la diputada Laura Vílchez, la líder de C’s a Catalunya ha apostat per “la recerca, el desenvolupament i la transferència tecnològica”, que són sis dels 150 punts que formen part del pacte d’investidura amb el PP. A més, ha recordat que C’s ja ha registrat al Congrés una Proposta No de Llei (PNL) per “promoure un Pacte Nacional per l’I+D+I” i per “incrementar la inversió pública en I+D+I, fins aconseguir l’objectiu del 2% del PIB en el 2020”. 

Volver a ACTUALIDAD