Actualitat

De Páramo a Peral: “TV3 va en caiguda lliure i registra al seu balanç anual les pitjors dades d’audiència en els últims anys”

by cscatalunya — 27 gener 2017 @ 13:36
Comparte

El portaveu de C’s a la comissió de control a la CCMA retreu a Llorach que "porta 9 mesos en funcions i va dir que seria temporal” i demana que es “sotmeti a una ratificació del seu càrrec"

El portaveu de Ciutadans (C’s) a la comissió de control de l’actuació de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (CCMA), Fernando de Páramo, ha destacat que “TV3 va en caiguda lliure i registra al seu balanç anual les pitjors dades d’audiència en els últims anys”. Per això, ha proposat al director de TV3, Jaume Peral, que “aposti per nous continguts més enllà dels esports per millorar l’audiència” ja que “sempre és el futbol qui li treu les castanyes del foc a una televisió pública amb tant pressupost”. “Diu que porten 7 anys de lideratge però la realitat és que porten 7 anys baixant audiències”, li ha retret a Peral després d’explicar que TV3 “ha baixat 3 punts des del 2012”.

D’altra banda, De Páramo ha instat la Vicepresidenta del Consell de Govern de la CCMA, Núria Llorach, a “sotmetre’s a una ratificació del seu càrrec” ja que “porta 9 mesos en funcions i va dir que seria temporal”. “No tingui por a la democràcia”, li ha dit.

En la seva intervenció, la diputada Sonia Sierra ha lamentat que la televisió pública catalana hagi “retransmès en directe un míting de partit”, en referència a la conferència que  Puigdemont, Junqueras i Romeva van pronunciar el dimarts a Brussel·les. A més, ha afegit que aquest acte “ens va costar als catalans 130.000€ només en publicitat”, és a dir, “255€ per espectador”. “És greu que el programa electoral de JxSí compti amb la CCMA com a estructura d’estat però el que és pitjor és que vostès es deixen considerar l’estructura d’un partit”, li ha dit als membres d’aquest organisme.

Per la seva banda, el diputat Carlos Carrizosa ha alertat que la informació esportiva de TV3 “no s’até al llibre d’estil de la CCMA”, que diu que no es pot barrejar amb l’opinió personal de qui la transmet. En aquest sentit, ha posat com a exemple el partit de la selecció catalana contra Tunísia: “El locutor va parlar de la creació d’una estructura d’estat i va dir que Catalunya jugarà com a nació i país oficial”. Davant aquesta situació, ha criticat que aquesta retransmissió “no es va fer ni amb distància professional ni amb la imparcialitat que sempre reclama C’s”.

Al debat de la Proposta de Resolució de C’s sobre el compromís de la CCMA amb la igualtat de sexes, aprovada per unanimitat, Sonia Sierra ha alertat que “queda molt camí per recórrer i per arribar a una igualtat total entre homes i dones”. I ha lamentat que al programa ‘Fora de sèrie’ de TV3 han entrevistat “el doble d’homes que de dones” i ha assegurat que hi ha “crítiques pels clixés masclistes a la sèrie Merlí”. A més, ha rebutjat que el president Puigdemont digués al ‘Jo Pregunto’ que l’agressió a dues representants de la selecció espanyola de futbol ‘era una anècdota’ i que va donar a entendre que no era ‘violència de veritat’.

Volver a ACTUALIDAD