Actualitat

De Páramo sobre el rebuig de Puigdemont a comparèixer al Parlament: “Quan algú no dóna la cara és perquè té alguna cosa que amagar”

by cscatalunya — 31 gener 2017 @ 14:10
Comparte

El portaveu adjunt anuncia que, com va avançar ahir Inés Arrimadas, “si el Govern no dóna la cara, Cs sol·licitarà una comissió d’investigació sobre l'ús de dades confidencials de forma il·legal”, en relació al 'Cas Vidal'

“Quan algú no dóna la cara és perquè té quelcom que amagar”. Així ho ha dit el portaveu adjunt del grup parlamentari de Ciutadans (Cs), Fernando de Páramo, després que Convergència, ERC i la CUP hagin tombat la sol·licitud de compareixença de Cs per a que el president de la Generalitat, Carles Puigdemont, doni explicacions en seu parlamentària de les declaracions del ex senador d’ERC, Santiago Vidal, que va assegurar que la Generalitat tenia les dades fiscals de tots els catalans. “Puigdemont és valent per repetir el 9-N però no per explicar als ciutadans si ha jugat als espies amb les seves dades”, ha assegurat.

En roda de premsa a la cambra catalana després de la reunió de la Mesa i la Junta de Portaveus, De Páramo s’ha preguntat “per què s’amaga Puigdemont” i si “té alguna cosa a amagar” ja que considera possible que “entre tanta mentida, a Vidal, se li escapés alguna veritat”. Per això, ha explicat que, si el Govern no dóna la cara, “Cs ja està parlant amb la resta de partits per crear una comissió d’investigació per l’ús de dades confidencials”, tal com va anunciar ahir Inés Arrimadas. I ha criticat que la Generalitat digui que compareixerà el vicepresident Oriol Junqueras quan “aquesta compareixença ja estava programada però per parlar d’economia com a conseller”. “Que no ens prenguin el pèl”, ha sentenciat.

Sobre la reunió de demà a Madrid entre Inés Arrimadas i la vicepresidenta del Govern d’Espanya, ha destacat que “Puigdemont va deixar buida la cadira dels catalans a la conferència de presidents autonòmics” i que la líder de l’Oposició a Catalunya anirà a traslladar-li “la seva opinió sobre tots aquells temes que es van tractar a la conferència”. En aquest sentit, ha recordat que l’única versió que té Santamaría “és la de l’ex company de partit de Santi Vidal, Oriol Junqueras”. 

En relació a les declaracions d’Oriol Junqueras a RAC 1 sobre la possibilitat d’avançar el referèndum, com demana la CUP, ha declarat que els catalans “estan perduts amb el full de ruta separatista ja que sembla més un laberint”. I ha lamentat que a Catalunya es segueix “parlant de fer un Brexit però no de solucionar els problemes dels catalans”, com defensa Cs.

Volver a ACTUALIDAD