Actualitat

Arrimadas, després de reunir-se amb la Vicepresidenta del Govern: “Jo no vinc a demanar Brexits per a Catalunya, vinc a defensar millors serveis per a tots els catalans”

by cscatalunya — 1 febrer 2017 @ 18:37
Comparte

La Cap de l'Oposició a Catalunya planteja a la vicepresidenta "reformar el sistema de finançament de les CCAA i impulsar infraestructures estratègiques com el Corredor Mediterrani i Rodalies"

Madrid, dimecres 1 de febrer del 2017. “Jo no vinc a demanar ni la independència ni Brexits per a Catalunya, vinc a defensar millors serveis i infraestructures per a tots els catalans”. Així ho ha assegurat la líder de Ciutadans (Cs) a Catalunya i Cap de l’Oposició, Inés Arrimadas, després de reunir-se amb la Vicepresidenta del Govern, Soraya Saénz de Santamaría, al Congrés dels Diputats. Arrimadas va sol·licitar aquesta trobada el mateix dia en què el President de la Generalitat, Carles Puigdemont, “va deixar buida la cadira dels catalans” en la Conferència de Presidents Autonòmics del 17 de gener, motiu pel qual va considerar que era necessari que el Govern d’Espanya tingués l’opinió dels líders de l’Oposició respecte a “temes fonamentals”, com “la reforma del sistema de finançament de les Comunitats Autònomes o l’impuls d’infraestructures estratègiques com el Corredor Mediterrani o Rodalies”.

“El conjunt dels catalans no tenim la culpa dels plans irreals i il·legals del Govern de la Generalitat ni de l’absència de Puigdemont en els fòrums de debat”, ha afirmat Arrimadas en la roda de premsa posterior a la reunió, on ha explicat que tant ella com la Vicepresidenta han coincidit que “cap polític pot tenir privilegis i saltar-se les lleis” com fa l’Executiu català i que “no s’han d’utilitzar recursos i infraestructures públiques per repetir el 9N”.

Obrir el debat del sistema de finançament de les CCAA va ser una de les exigències de C’s en l’acord d’investidura amb el PP –concretament en el punt 123- i en aquest sentit Arrimadas ha destacat la necessitat que “garanteixi els serveis bàsics com la sanitat, l’educació i la dependència”. Respecte a les infraestructures, ha traslladat a Sáenz de Santamaría la importància d’impulsar el “Corredor Mediterrani o millorar el servei de Rodalies”, i ha assegurat que “aquestes propostes no només són bones per als catalans sinó també per al conjunt d’Espanya”. “Mentre uns vénen a parlar de desconnexió nosaltres venim a parlar de millors connexions”, ha afegit.

Arrimadas ha lamentat que la Generalitat només pensi en “intentar repetir un nou 9N” en lloc de defensar millores per a tots els catalans. Per això s’ha congratulat que a Catalunya existeixi una “alternativa política” com Ciutadans que “treballa des del sentit comú, que defensa tots els catalans i que és conscient que els problemes no són la resta d’espanyols, sinó que són l’atur o la corrupció”. I ha conclòs que seguiran treballant des de l’Oposició en el Parlament i també des del Congrés dels Diputats “perquè Catalunya torni a ser notícia per les seves oportunitats i no per tenir un Govern que busca treure’ns del conjunt d’Espanya i de la Unió Europea”.

Volver a ACTUALIDAD