Actualitat

Cs insta la Generalitat a adoptar mesures perquè les persones amb discapacitat viatgin en tren en condicions d’igualtat

by cscatalunya — 3 febrer 2017 @ 11:43
Comparte

La diputada Elisabeth València proposa “millorar l'accessibilitat i facilitar als usuaris la informació d'horaris dels trens adaptats”

La diputada de Ciutadans (Cs), Elisabeth València, ha instat la Generalitat a “adoptar les mesures necessàries perquè les persones amb mobilitat reduïda viatgin en tren en condicions d’igualtat”, després de registrar al Parlament una Proposta de Resolució* en aquest sentit. I ha alertat que, segons dades de l’Institut Nacional d’Estadística (INE) i de l’Institut d’Estadística de Catalunya (IDESCAT), “la mobilitat és el principal problema de les persones amb diversitat funcional”. Per això, ha destacat la necessitat de “introduir millores” que permetin a la gent gran, amb discapacitat, o fins i tot amb carrets de bebè, “viatjar de forma autònoma i sense necessitat d’assistència”.

La diputada de Cs ha explicat que un 45% dels trens de Rodalies són accessibles, però que “els seus horaris de pas per les estacions adaptades no són fixos”. Davant aquesta situació, ha apostat per “establir horaris concrets i informar als usuaris”, mesura que la Generalitat podria “abordar immediatament ja que no suposa un gran cost”. A més, ha proposat adaptar les màquines de venda de bitllets per facilitar l’accés a les estacions de les persones amb discapacitat visual, “especialment en les que no hi ha personal i tenen una dimensió més reduïda”. I ha manifestat que “és fonamental” tenir en compte criteris de millora de l’accessibilitat a l’hora de comprar nous trens i en la seva implantació allà on poden ser més útils.

En aquesta proposta de Cs, Elisabeth València també ha reclamat al Govern “accelerar les obres que permetin que totes les estacions siguin accessibles a Catalunya” i considera necessari crear “un calendari per adaptar les estacions de metro pendents”, com la de Sants o Urquinaona. Sobre les estacions de Rodalies, ha recordat que el seu partit ja ha aconseguit que s’aprovi al Congrés una iniciativa en aquest sentit. “Adif i Renfe han de comprometre’s amb l’accessibilitat total”, ha conclòs.

Volver a ACTUALIDAD