Actualitat

Ciutadans insta les empreses concessionàries de les autopistes a pagar l’IBI als ajuntaments

by cscatalunya — 4 febrer 2017 @ 10:33
Comparte

La portaveu de Cs a la comissió de Territori, Marina Bravo, afirma que amb aquesta mesura "es pretén acabar amb un avantatge fiscal concedit a les empreses concessionàries amb el beneplàcit de Convergència"

Ciutadans (Cs) presentarà una moció en tots els ajuntaments on té representació i pels quals passen autopistes de peatge, en la que s’insta les empreses concessionàries de les autopistes a pagar l’Impost de Bens Immobles (IBI).  “Amb aquesta iniciativa es pretén acabar amb un avantatge fiscal concedit a les empreses concessionàries amb el beneplàcit de Convergència,  segons el qual es beneficiaven d’una bonificació del 95% d’aquest impost”, ha afirmat la portaveu de Cs a la comissió de Territori del Parlament, Marina Bravo.

Bravo ha aclarit que la iniciativa es porta als ajuntaments després que el passat mes d’agost expirés aquest benefici fiscal i ha afegit que des del Parlament es reforçaran aquestes mocions que es portaran als ajuntaments amb una proposta que insta la Generalitat a “assumir responsabilitats i assessorar els municipis en els passos que han de dur a terme per poder cobrar aquest impost “. “Aquesta mesura es traduirà en uns majors ingressos per als municipis afectats, que beneficiarà immediatament als ciutadans d’aquestes zones” ha assenyalat la diputada de Cs.

La portaveu de Cs a la comissió de Territori ha explicat que el benefici fiscal va ser concedit pels governs de Convergència i el PP el 1998, en el mateix conveni en què es prorrogava el termini de les concessions de les autopistes fins 2021. “Una vegada més la Generalitat va mostrar la seva deslleialtat arribant a acords que només afavorien els interessos de les grans empreses” ha afirmat la diputada de Cs.

Volver a ACTUALIDAD