Actualitat

Inés Arrimadas: “Sembla que Artur Mas està molt més còmode parlant del judici del 6F, que del 3% i del Cas Palau”

by cscatalunya — 5 febrer 2017 @ 12:56
Comparte

La líder de Cs a Catalunya assegura que “els catalans no necessiten més dies històrics sinó sentit comú i solucions realistes"

“Sembla que Artur Mas està molt més còmode parlant del judici del 6F, que del 3% i del Cas Palau”. Així ho ha dit la líder de Ciutadans (Cs) a Catalunya, Inés Arrimadas, sobre el judici al expresident de la Generalitat, Artur Mas, l’anterior vicepresidenta, Joana Ortega i l’ex consellera d’Educació, Irene Rigau pel 9-N, que comença demà. I ha lamentat que es tingui als catalans acostumats a veure a una Generalitat que “es salta les lleis democràtiques, que només treballa per separar-los de la resta d’Espanya i que intenta tapar els casos de corrupció investigats pels propis jutges catalans”.

En declaracions als mitjans de comunicació durant la IV Assemblea General de Cs, Arrimadas ha explicat que “ja no es pot esperar res més d’un govern que s’estima més grans escenificacions i fotos de dies històrics a solucionar els problemes dels ciutadans”. En aquest sentit, ha destacat la urgència d’aquestes solucions: “l’atur, la corrupció i la pobresa no poden continuar sense resposta per més temps”. Per això, considera necessari “recuperar el sentit comú al Govern de Catalunya” perquè els polítics “no exigeixin privilegis i no es creguin per sobre de la justícia” i que “donin explicacions davant els jutges com qualsevol altre ciutadà”. “Tant si et dius Mas o Homs com si et dius García o Pérez; cal complir amb les lleis”, ha afegit.

“Aquests són els últims focs artificials d’una fi de cicle que va començar al 2010; se’ls acaba el xiclet de tant estirar-lo”, ha assegurat la líder de l’Oposició a Catalunya. I ha reiterat la necessitat d’un govern “amb sentit comú i que no tingui por a defensar els interessos de tots els catalans davant el Govern d’Espanya”, com defensa Cs.

En relació a les declaracions de la consellera de Governació, Meritxell Borràs, que va dir que ‘era necessari que els funcionaris s’agafessin festa’ per donar suport a un Artur Mas imputat per saltar-se les lleis, ha titllat de “intolerable que es pressioni als treballadors públics per qüestions polítiques”. “Ja n’hi ha prou de posar-los entre l’espasa i la paret, deixin que treballin en llibertat i retornin-los la paga extra que els deuen”, els ha dit als membres de la Generalitat després de recordar que Catalunya és l’única Comunitat Autònoma que no ha retornat als funcionaris les extres corresponents al 2013 i al 2014.

Volver a ACTUALIDAD