Actualitat

Carlos Carrizosa: “A Mas se’l veia còmode declarant sobre el 9N; no sé si estarà igual de còmode amb els judicis del 3% i del cas Palau”

by cscatalunya — 7 febrer 2017 @ 13:52
Comparte

El portaveu de Cs al Govern després del 6F: “Menys performances, fotos i propaganda i més treballar per solucionar els problemes dels catalans”

“A Artur Mas se’l veia còmode declarant sobre el 9N; no sé si estarà igual de còmode amb els judicis del 3% i del cas Palau”. Així ho ha dit el portaveu del Grup Parlamentari de Ciutadans (Cs), Carlos Carrizosa, després de la “gran escenificació” del judici a Artur Mas, Joana Ortega i Irene Rigau pel 9N, que coincideix amb les recents detencions pel cas Pika i el del 3%. En aquest sentit, ha instat la Generalitat a que faci “menys performances, fotos i propaganda” i a que “treballi per solucionar els problemes dels catalans”.

En una roda de premsa al Parlament, Carrizosa ha explicat que la Mesa de la cambra catalana ha acceptat en la seva reunió d’avui el recurs d’empara de la diputada de Cs, Susana Beltrán, després de sol·licitar a la conselleria de Transparència els memoràndums que la Generalitat “lliura a no sabem qui ni amb quin contingut”. I ha criticat que “la conselleria de suposada transparència s’hagi negat a fer públic aquests documents”. Per això, ha alertat que “això impedeix el control democràtic de l’Oposició a l’activitat del Govern”, que es nega a explicar en què consisteix aquest memoràndum i a quines institucions s’ha enviat.

En relació a l’informe del Síndic de Greuges que posa de manifest que la Generalitat no va garantir la protecció dels drets dels alumnes de l’escola de Balaguer per demanar una assignatura en castellà, Carrizosa ha anunciat que Cs ha presentat una Proposta de Resolució i preguntes “demanant el mateix que el Síndic: que es protegeixi als menors”. I ha recordat que les famílies d’aquests alumnes “van haver de tancar els seus negocis pel boicot que van patir”. “En comptes de posicionar-se a favor d’una campanya d’assetjament contra uns menors, la Generalitat hauria de defensar-los”, ha afegit.

Volver a ACTUALIDAD